16.4 C
Constanța
sâmbătă, 13 aprilie 2024

Angajatorii evazioniști care nu plătesc statului impozitele și contribuțiile la sursă vor răspunde penal!

spot_img

Trebuie citit

Nu puțini sunt românii care, ajunși la medicul de familie sau la spital, au constatat că nu își pot rezolva probleme de sănătate.

Motivul? Angajatorul nu a virat suma aferentă asigurării de sănătate!

Nu puțini sunt și românii care, la depunerea dosarului de pensie, constată că suma ce urmează să o primească este mai mică.

Motivul? Un angajator nu a virat banii necesari contribuției pentru asigurări sociale!

Încă din 2021, social democrații au propus ca în cadrul OUG 130 să fie prevăzut clar: angajatorii evazioniști care nu plătesc statului impozitele și contribuțiile la sursă, vor răspunde penal! Urmările inițiativei PSD se văd și astăzi. Moment la care peste 71.000 de contribuabili se află în situaţia de a li se face sesizări penale pentru nevirarea către stat a impozitelor şi contribuţiilor cu reţinere la sursă.

Este evident că în această zonă evaziunea fiscală este foarte mare și, mai grav, este ilegal și imoral că sutelor de mii de angajați li se fură banii de pensii și de sănătate! Soluția este ca ANAF să intensifice acțiunile pe acest segment și să taxeze ca atare și companiile de stat care nu plătesc… statului român impozitele și contribuțiile cu reținere la sursă!

Pe de altă parte, șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală are obligația să identifice și să rezolve problemele celor care NU din rea-voință nu și-au plătit obligațiile.

Fie că n-au avut cum, fie că sunt afectați de criza economică, pentru acești contribuabili de bună credință ANAF trebuie să găsească soluții legale adecvate, reeșalonare debitelor restante într-un interval de timp stabilit de comun acord, fiind una dintre ele.

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri