29.4 C
Constanța
luni, 15 aprilie 2024

„Perla litoralului românesc” cu WC în boscheți și spălare în mare

spot_img

Trebuie citit

Recent au apărut în spațiul public imagini cu turiști din Mamaia dormind prin parcări în mașinile personale cu care au venit la mare, iar comentariile nu au întârziat să apară. Unii au dezaprobat această ispravă și s-au arătat deranjați vizual de o astfel de imagine, alții dimpotrivă au găsit inițiativa lăudabilă și originală.
Dacă excludem varianta în care respectivii oaspeți veniți la mare nu au mai găsit niciun loc de cazare pentru că suntem în plin sezon estival și ocuparea hotelieră este la apogeul ei, găsim explicații plauzible pentru care acești oameni au ales să renunțe la confortul unei cazări decente și dorm pe unde și cum apucă. Iar ele se referă în special la:


Tarifele enorme la cazare


„Perla litoralului românesc” se mândrește cu tarife de Miami sau Dubai. Un cuplu care vrea să petreacă un weekend la Mamaia trebuie să scoată din buzunar între 800-1000 lei pentru două nopți de cazare într-un hotel de trei stele. Prețurile cresc dacă sunt adăugate și alte facilități, gen mic dejun inclus sau o cameră cu vedere la mare. Dacă hotelul nu are parcare proprie, conform noului regulament „chițaccian” mai lași niște bani pe zi și noapte pentru că ocupi un loc desenat cu vopsea. Păi nu mai bine faci tu un 2 în 1 și parchezi și dormi în același loc?


Nici cazarea la particulari nu este vreo soluție. Dacă în trecut cazarea la cei care își închiriau locuințele te costa mult mai puțin decât la hotel, în prezent închirierea unei garsoniere sau apartament te poate costa mai mult. În plus poți avea surpriza neplăcută de a descoperi că locuința respectivă nu corespunde absolut deloc descrierii fabuloase făcută de tanti care zdrăngănea cheile pe marginea drumului. Vrei aer condiționat, vrei apă caldă nonstop, vrei curățenie? Ce atâtea pretenții? Dă banu’ și nu mai comenta. E drept că ai bucătărie și poți să mănânci de la Mega. Economisești niște bani. Nu prea mulți. Că, ce să vezi? Și în Constanța, prin cartiere, prin parcările rezidențiale tot plătești, tot zi și noapte. Și mai ai circ și cu vecinii constănțeni.
Dacă Pisi nu e prea pretențioasă, poți să o duci în campingul de corturi și rulote. Tarifele sunt net inferioare altor tipuri de cazare dar și neajunsurile sunt suficiente. Pregătește-te de bulibășeală, căldură sufocantă, hărmălaie, cozi la dușuri și wc-uri, țânțărime.


Varianta banchetei din spate din propriul autoturism devine parcă tot mai atractivă. Dacă ești posesorul unei dubițe, ești boss de boss, că bagi și o saltea de 140/200 și dormi ca în patul tău de acasă. Pentru nevoile fiziologice, „Perla litoralului românesc” îți oferă o varietate generoasă de boscheți iar de spălat te speli în mare.
Nu trebuie să știe nimeni toate aceste chichițe. Pentru instagram, îți dai check-in în fața unui hotel de lux. Bagi cu 30 lei mai puțin benzină pentru întoarcerea acasă și ai și poză cu un prosecco la o terasă de fițe. Iar dacă te duci mai pe seară, înainte să strângă băieții din Mamaia Nord șezlongurile de 80 lei bucata apuci să faci și 2-3 poze tolănit “pe barosăneală”.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri