25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Dorel de la Poliţia Locală vrea să supraimpoziteze Sinagoga Mare!

spot_img

Trebuie citit

Dacă vă spuneam io, ziceați că sunt subiectiv. Da’ uite că urlă târgul!

          Focuspress publică azi, sub semnătura usturătoare a Alexandrei Cucu, un articol cu titlul de mai sus. Povestea e simplă, în două fraze: lăcașurile de cult nu plătesc impozit pe clădiri (știu, USR-PLUS, tăvăliți-vă în chinuri…) și 2. sinagoga din Constanța este de doi ani jumate în PROPRIETATEA provizorie a Companiei Naționale de Investiții, din subordinea Ministerului Dezvoltării, în vederea reabilitării, cu fonduri alocate încă de pe vremea guvenului PSD Grindeanu (știu, USR-PLUS, mai tăvăliți-vă în chinuri o dată):

„Elanul de a face ordine dă însă piept, zilele acestea, cu… Dorel de la Poliţia Locală. Spunem asta pentru că un poliţist local (angajat aflat în subordinea Primăriei Constanţa) a ajuns, de dată recentă, şi pe strada C.A. Rosetti, în zona Peninsulară. Aici, la numărul 2, poliţistului i s-a înfăţişat o ditamai clădirea, aflată în avansată stare de degradare. A scos frumos procesul verbal şi a început să scrie tot ce a considerat el că este în neregulă: acoperiş rupt, pereţi cu infiltraţii etc., etc. A omis să noteze că şi fundaţia clădirii este grav afectată, dar, desigur, asta nu se vede cu ochiul liber. Scrie însă în rapoartele ce vizează Sinagoga Mare din Constanţa. Ei bine, da!, la adresa C.A. Rosetti nr. 2 se află Sinagoga așkenază, lăcaş de cult evreiesc construit în anul 1911 sau 1914.

          Clădirea este de 20 de ani în paragină şi abia acum a „descoperit” acest lucru un poliţist de la Locală, care s-a şi grăbit să întocmească un proces verbal în care a consemnat şi faptul că va fi propusă supraimpozitarea pentru imobil. Să râdem sau să plângem?! Imobilul este, în prezent, predat Companiei Naţionale de Investiţii, în vederea reabilitării, întocmai cum a fost şi cazul Cazinoului din Constanţa. Ne mirăm, aşadar, că n-a ajuns încă nici un poliţist local la Cazino, să scrie şi acolo un proces verbal întocmai ca cel de la Sinagogă. Mai departe: clădirea, momentan predată la CNI pentru investiţii, aparţine unui cult religios. Prin urmare… care impozit? Ar fi de-a dreptul hilar să vedem o hotărâre de consiliu privind o majorarea cu 500% a unui impozit de… zero lei?!”

Înainte de a deveni primar, amiralu’ Chițac trâmbița că dorește desființarea acestei structuri găunoase. O fi uitat, săracu’…

Întregul articol, aici.

Articolul precedent
Articolul următor

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri