14.4 C
Constanța
duminică, 14 aprilie 2024

Lungoci: MT continuă investițiile în Portul Constanța!

spot_img

Trebuie citit

Concret, guvernul a aprobat actul normativ necesar continuării lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare. Se asigură astfel sumele necesare unor investiții care duc la creșterea fluxurilor de marfă și transferarea acestora mult mai eficient de la modul de transport maritim la modurile de transport terestre.

Urmarea? Va crește atât capacitatea de operare a Portului Constanța, cât și importanța acestuia pentru aprovizionarea altor zone!

Pe lângă modernizarea rețelei feroviare, proiectul prevede și lucrări de consolidare care vor mări suprafețele și vor optimiza activitățile de manevră.

Investițiile au o valoare de 5,355 miliarde de lei și trebuie finalizate în 48 luni. Finanțarea este asigurată prin fonduri europene, prin sume alocate Ministerului Transporturilor din bugetul de stat și din venituri proprii ale CFR SA.

În aceeași ședință de guvern au fost aprobate investiții pentru creșterea capacității de operare a Portului Galați! Mai exact, indicatorii tehnico – economici necesari construcției unei platforme multimodale care va asigura mult mai eficient conexiunea pe rețeaua centrală pan europeana Rhin-Dunăre.

Va fi construit un cheu vertical pe o lungime de 868 m, vor fi suplimentate suprafețele portuare și vor fi modernizate zonele de acces rutier și feroviar.

Valoarea actualizată a investiției este de 780,256 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene (CEF și POIM), fonduri de la bugetul de stat, sume din bugetul CN APDM SA Galați și surse proprii ale unor partenerilor privați. Întregul proiect trebuie finalizat în 40 de luni.

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri