25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Înființarea Comisiei de Anchetă a morților pandemiei – subiect de scandal

spot_img

Trebuie citit


2300 de morți neraportați de Covid 19, iar parlamentarii puterii refuză înființarea comisiei de anchetă pentru verificarea datelor din pandemie, deși au apărut informații din interiorul Ministerului Sănătății care arată că există o diferență de peste 2300 de morți între datele reale și cele oficiale, cu privire la decesele cauzate de Covid 19.

Este o marjă de eroare uriașă, de trei ori mai mare decât la orice sondaj de opinie. Iar efectele se regăsesc în neîncrederea cetățenilor față de autorități, față de tot ceea ce însemnă măsuri împotriva pandemiei și în special față de campania de vaccinare.
PSD cere, în continuare, constituirea de urgență a acestei comisiei de anchetă privind datele din pandemie, pentru a se restabili adevărul, cu toate datele pe masă și pentru a putea merge cu toții mai departe în acest război cu pandemia.
Actuala putere trebuie să le explice public românilor, cum e posibil ca marja de eroare din România să depășească total numărul morților de Covid 19, din țări, cu o populație mult mai mare decât a noastră. În Coreea de Sud, de exemplu, la o populație de peste 51 de milioane de locuitori, numărul morților este de numai 1875. În Australia sunt înregistrați doar 910 decedați. Cifre situate sub marja de eroare din România sunt înregistrate și în Norvegia, Danemarca, Finlanda, Albania, Singapore.

Această marjă de eroare imensă reprezintă o mare problemă, în orice sens s-ar fi greșit. Dacă sunt prea puțini cei declarați oficial decedați din cauza Covid 19, înseamnă că guvernul a luat în calcul cifre greșite și nu a adoptat toate măsurile necesare pentru a stopa epidemia. Dacă sunt prea mulți morți raportați față de realitate, înseamnă că românii au fost ținuți degeaba în case, că li s-au restricționat abuziv drepturile și libertățile, că au fost băgați în faliment, ori că și-au pierdut locurile de muncă fără nici un motiv real. Cine răspunde pentru toate acestea?

Respingerea în plen a Comisiei parlamentare de anchetă asupra datelor pandemiei de către parlamentarii Coaliției PNL-USRPLUS-UDMR ar reprezenta o recunoaștere oficială că românii au fost mințiți, că în continuare li se ascunde adevărul și ar adânci catastrofal lipsa de încredere în instituțiile statului, cu efecte devastatoare inclusiv în privința vaccinării și combaterii pandemiei.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri