25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Lungoci: România să aibă răgazul să pună în funcțiune noi unități de producție a electricității înainte de a le închide pe cele existente!

spot_img

Trebuie citit

Germania este pregătită să repornească centralele electrice pe bază de cărbune și petrol dacă Rusia va opri livrările de gaze. Polonia și alte câteva țări aveau planuri să renunțe la cărbune, dar au renunțat la această idee. Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a anunțat că UE permite revenirea la producerea energiei electrice pe bază de cărbune.

În România, ministrul PNL al Energie dorește să se renunțe la noi surse de energie pe bază de cărbune! Și asta repede, până la venirea iernii! Să înghețe…liberal românii! În plină criză energetică globală, Virgil Popescu recurge la o soluție aberantă care va avea consecințe grave: producția de energie electrică ar scădea și mai mult pentru că ar alimenta o iresponsabilă spirală a scumpirilor. În plus s-ar pierde zeci de mii de locuri de muncă…

Nu pot fi de acord cu termenii și termenele prevăzute în OUG privind decarbonizarea sectorului energetic, așa cum sunt gândite de ministrul Energiei! Nu voi vota acest act iresponsabil! Nu voi vota vreodată împotriva românilor! Nici un social-democrat nu va face asta!

Este la îndemâna oricărui așa zis politician să închidă capacități de producție a energiei electrice fără să pună ceva în loc! Este un act de iresponsabilitate cruntă să se renunțe la energia electrică pe bază de cărbune, în condițiile în care Comisia Europeană a transmis că țările membre își pot modifica PNRR-urile pentru a face față crizei energetice!

Parlamentarii PSD solicită să fie reevaluate termenele din proiectul OUG-ul inițiat de Virgil Popescu, astfel încât România să aibă răgazul să pună-n funcțiune noi unități de producție a electricității înainte de a le închide pe cele existente.

În contextul războiului din Ucraina și a sancțiunilor impuse Federației Ruse, România trebuie să își folosească întreaga capacitate de producție de energie, inclusiv pe bază de cărbune!

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri