18.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Lungoci: Gazul românesc nu poate  fi vândut  oricând, oricum, oricui!

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța, respinge afirmațiile cârcotitorilor  de serviciu, cei care pretend că gazul extras din Marea Neagră va fi vândut în afara țării, în detrimentul populației și economiei naționale.

“Legea offshore a trecut de Senat, iar proiectul merge la Camera Deputaţilor, for decizional. Aici unde va fi votată această formă a proiectului de lege. În fapt, o variantă mai bună decât cea actuală care n-a produs NICIUN beneficiu. Nici pentru români, nici pentru bugetul țării!

Cârcotitorii de serviciu au început, deja, să apară.  Nea Gică Contra, din te miri ce partid sau societate cu interese în domeniu, susține că gazul extras va fi vândut în afara țării, în detrimentul populației și economiei naționale.

Nimic mai FALS!

ADEVĂRUL este că:

1.Statul român are drept de preempțiune prin două instrumente: ANRE, care avizează contractele bilaterale și  Administrația Națională a Rezervelor de Stat, care are prima opțiune de achiziție. Urmarea? Companiile care extrag gazul românesc nu pot vinde oricând, oricum, oricui!

2.Proiectul precizează că „Guvernul, în situație de criză energetica și/sau de distorsiune a aprovizionării cu gaze naturale a României, poate lua măsuri de vânzare cu prioritate în România, a cantităților de gaze naturale extrase din perimetrele respective”.

3.Statul român are control la nivelul companiilor care vor extrage gazul. La Romgaz, care a preluat participația Exxon din perimetrul Neptun Deep al Mării Negre, procentul fiind de 70% Spre știința detractorilor de serviciu! Modificările Legii offshore înseamnă: 

– Garanții necesare investitorilor să înceapă investițiile.

– Venituri consistente care intră suplimentar la bugetul național

– O cantitate mai mare de gaz pentru populație și pentru economie, premisă esențială a stabilizării/scăderii prețurilor.

IMPORTANT Un miliard de dolari investiți aduc 3 miliarde de dolari la buget, în fiecare din următorii 23 de ani, și creează/mențin peste 30 de mii de locuri de muncă!”, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.  

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri