13.4 C
Constanța
luni, 27 mai 2024

Premierul MARCEL CIOLACU, discuții cu reprezentanții patronatelor din turismul de pe litoral

spot_img

Trebuie citit

spot_img


Premierul Marcel Ciolacu, prezent la Constanța cu ocazia lansării candidaților PSD la alegerile locale, a inclus în agenda sa o întâlnire de lucru cu reprezentanții patronatelor din industria ospitalității de pe litoral.
În cadrul întâlnirii, la care au participat alături de premier și alți membri ai Guvernului, au fost prezentate o serie de probleme majore cu care se confruntă mediul de afaceri din industria turismului. Printre acestea menționăm administrarea deficitară a plajelor, imposibilitatea utilizării lacurilor din Constanța și Mamaia în scop turistic sau necesitatea racordării deciziei de începere a anului școlar și de programare a vacanțelor în corelare cu nevoile si prioritățile de operare în unele destinații turistice sezoniere.
Un punct important pe ordinea de zi a întrunirii l-a constituit necesitatea unor mari investiții pe litoral, de genul parcurilor tematice.
În acest sens, premierul Marcel Ciolacu a precizat că va analiza posibilitatea ca statul să investească un buget considerabil în vederea realizării unui astfel de obiectiv.
De asemenea, a fost adusă în discuție nevoia creării unei Strategii naționale de promovare a Turismului, sub cupola unei Organizații de Management de Destinație ROMÂNIA și totodată necesitatea unui buget naţional de promovare turistică mult mai mare, comparabil cu sumele cheltuite în acest sens de destinațiile concurente din Europa.
„Consider că întâlnirea cu reprezentanții HORECA de pe litoral este un mare plus pentru viitorul stațiunii Mamaia și a litoralului românesc în general. Există dialog, deschidere și există sprijin din partea statului român. Trebuie să speculăm acest lucru. Rămâne să depășim stadiul de discuții și să ne apucăm de treabă. Trebuie să scoatem Mamaia din adormire cât mai repede, până nu va fi prea târziu“, a precizat premierul României.

Deputat Lucian LUNGOCI

spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri