13.4 C
Constanța
luni, 27 mai 2024

Marcel Ciolacu, prezent la lansarea candidaților de la Constanța

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Sâmbătă după amiaza, doar al doilea județ în care a poposit caravana „centrală” a PSD a fost Constanța, după Brăila.

Marcel Ciolacu a descins pe malul mării, în filiala condusă de senatorul Felix Stroe, însoțit de Mihai Tudose, primul pe listele coaliției PSD-PNL și fost prim ministru, de secretarul general Paul Stănescu,  Radu Oprea – ministru Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Interesul primului ministru este unul justificat, avînd în vedere importanța județului, deși niciunul din guvernele de pînă acum, indiferent de culoarea politică, nu a sprijinit cu adevărat regiunea. Motivele au fost de la cele puerile („republica Mazăre”) pînă la cele ale intereselor de grup – amintiți-vă doar că Direcția Regională de Poștă este de mulți ani la… Galați. Nici Portul Constanța nu e propriu-zis al Constanței și are – ca și Administrația Canalelor Navigabile – conducere pe filieră liberală. Ca și Centrala Nucleară de la Cernavodă. Ca și multe altele. Cam toate.

De data asta, premierul Ciolacu pare să acorde Constanței importanța meritată. A venit să participe și să susțină lansarea oficială a candidaților la Consiliul Local, Județean și Primăria Constanța. O poveste complicată, în care cerința ca echipa să funcționeze ca un tot unitar a fost primordială în sfaturile (ordinul) președintelui de partid.

O bună impresie a făcut în primul rând Costin Răsăuțeanu, fost viceprimar și consilier local, cel căruia i se datorează majoritatea proiectelor din CL Constanța. De altfel, e cel care deschide lista de candidați și – foarte probabil – în orice combinație câștigătoare posibilă, viitor viceprimar, încă o dată, cu sprijinul consilierilor social democrați care vor intra în Consiliul Local.

Finalul i-a aparținut medicului chirurg Cătălin Grasa, manager cu experiență, care are șanse reale la câștigarea președinției Consiliului Județean. Deși membru PSD din 2003 și chiar cu funcție de conducere în filială, și-a păstrat acea prospețime, sinceritate și chiar ingenuitate, care din păcate nu e specifică politicienilor cu experiență. Sala l-a aplaudat pentru curajul său, de a se arunca într-o luptă electorală care cu siguranță va fi dură și fără menajamente.

În aceeași zi, echipa PSD condusă de Marcel Ciolacu a participat și la lansarea candidaților PSD de la Mangalia.

Pentru Partidul Social Democrat – Filiala Constanta
⁃ CMF 21240002

executat de SLI’S TOOL SRL, portal www.mcta.ro

spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri