33.4 C
Constanța
luni, 15 iulie 2024

A fost semnat contractul pentru executarea lucrărilor de restaurare și reabilitare generală la Sinagoga din Constanța!

spot_img

Trebuie citit

Astăzi a fost semnat contractul pentru executarea lucrărilor de restaurare și reabilitare generală la Sinagoga (Templul Israelit) din Constanța.

Unul dintre cele mai frumoase și emblematice lăcășuri de cult iudaic din România, cu o poveste fascinantă și un adevărat simbol al Municipiului Constanța este salvat și va reveni la viață, urmând să fie redat atât evreilor din România cât și întregii societăți.

9 ani de eforturi susținute, chiar și atunci când totul părea fără speranță. Zeci de drumuri la Constanța. Sute de discuții cu Președintele Comunității Evreilor din Constanță, domnul Sorin Lucian Ionescu, colegul meu și principalul partener în acest proiect, care a rezistat și nu și-a pierdut încrederea. Mii de documente. Încercări repetate care au eșuat.

O speranță care a devenit astăzi realitate.

Cu adâncă recunoștință pentru toți cei care s-au implicat și au sprijinit acest demers de-a lungul anilor.

Mulțumesc Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice Și Administrației, domnul Cseke Attila-Zoltán și Președintelui Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Investiții, doamna Manuela Irina Pătrășcoiu pentru o colaborare de un profesionalism impecabil.

Apreciez în mod special deschiderea arătată de Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța pentru acest demers.

Deputat Silviu VEXLER

Președintele Federației Comunităților Evreiești din România

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri