33.4 C
Constanța
joi, 20 iunie 2024

Poliția Locală a tăbărât pe amărâții care caută prin gunoaie

spot_img

Trebuie citit

În municipiul Constanța au început să reapară imagini care dispăruseră în ultima vreme. De pildă, pe străzi pot fi văzuți din ce în ce mai des indivizi care se oferă să spele parbrize (sau le spală fără să le ceri), dar și persoane care caută în gunoaie după PET-uri, așa-numiții scormonitori (CT100).

Iar ceea ce găsește să facă Primăria Constanța sunt… controale. Ok pentru cei care se aruncă pe capotă, ca să-ți umple geamurile mașinii cu zoaie. Există și prin capitalele europene, dar nu tăbară, dacă nu le dai voie, printr-un semn discret al capului. Poate știu de bătaie sau sunt tot de-ai noștri, dar mai bine dresați.

Însă cei care caută prin gunoaie nu o fac să câștige un ban ușor, în loc să muncească. O fac din disperare, de foame. Nu câștigă nimic nemuncit – caută ceva ce nouă nu ne-a mai trebuit. Sau am cumpărat din lăcomie (de mâncare zic) și-am arunca-o când încă era bună. Eu le mai dau mâncare când îi văd; alții preferă să arunce direct la tomberon, în loc să hrănească un suflet amărât.

„Polițiștii locali au desfășurat recent o acțiune tematică care a avut ca scop verificarea respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a curățeniei în municipiul Constanța.” Formularea e sublimă, chiar impecabilă. Tematică! Scrisă de oameni care nu știu ce înseamnă foamea. „La acțiune au participat și polițiști din cadrul IPJ Constanța – Secția urbană 4 Poliție, Secția urbană 5 Poliție și jandarmi ai Grupării Mobile „Tomis”. Care, altminteri, când ai nevoie de ei, sunt sublimi, dar lipsesc cu desavârșire.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri