14.4 C
Constanța
duminică, 14 aprilie 2024

Djokovic a știut că răzbunarea cea mai dulce este să învingă

spot_img

Trebuie citit

Sîntem martorii unui eveniment istoric. Novak Djokovic a spulberat toate recordurile care puteau fi spulberate în tenisul masculin – și, dacă nu mă înșel, chiar în tot tenisul, punct.

Nu intru în detalii. Nu voi face o analiză a meciului. Doar două vorbe despre acest sîrb care întrupează în mod paradigmatic atît calitățile, cît și defectele poporului sîrb.

Luptător, perseverent, fără de oboseală, fără de milă, mîndru, răzbunător, drept și egal cu principiile sale. Familie, patrie, religie. Un conservator standard. Și care și-a asumat consecințele sistemului său valoric.

La fel precum sîrbii au stat înalți și mîndri și luptători și atunci cînd au fost măcelăriți secole la rînd de turci, și cînd au fost bombardați chiar în ziua de Paște de americani, la fel și Djokovic. A suportat toate mizeriile făcute de pițifelnicii globaliști. Și-a asumat consecințele deciziei de a nu se vaccina. De a crede în ideile sale. Și de a nu se abate de la cale.

A fost umilit, terfelit, demonizat pentru asta. Și a știut că răzbunarea cea mai dulce este să învingă, chiar și în fața acestor handicapuri suplimentare ridicate de denigratorii săi. A pus capul în pămînt, a împins în jug, a luptat, a transpirat, s-a chinuit. Și a cîștigat. Și a dovedit că este cel mai bun, în ciuda adversităților.

La fel și poporul sîrb. Răzbește prin veacuri, în ciuda tuturor celor care-l vor șters de pe fața pămîntului.

Nu am nici o emoție față de poporul român. El a ales calea diametral opusă. A plecat capul în pămînt, dar nu pentru a rezista și lupta, ci pentru a se acomoda cu condiția de slugă. A tras la jug. Dar nu pentru el, ci mereu pentru alții. A luptat. Dar a luptat mereu așa, mai moale, mai lejer, ca să piardă, nu ca să cîștige.

La fiecare motiv de victorie a venit cu o mie de motive de înfrîngere. E și asta o strategie. Strategie de moluscă și de rîmă bleagă, nu de taur, de lup, de fiară a pădurii, cum sînt sîrbii.

O să fie bine. Să nu uitați să perseverați în slugărnicie, românii mei dragi și blegi. Și mai ales să nu uitați să votați întotdeauna cu cozile de topor ale străinilor. E, în fond, strategia cu care sînteți învățați de secole. De ce să stricați bunătate de pricepere tocmai acum? Slava. Ghinion. Poartă mască dacă îți pasă. Corupția ucide. Uniți salvăm.

Ce-mi mai place de voi, moluștele mele blegi. Doamne, ce-mi mai place. Românii merită tot ce e mai bun.

Mirel PALADA

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri