9.4 C
Constanța
sâmbătă, 7 decembrie 2024

Oculta mondială ne vrea triști, deprimați și bolnavi?

spot_img

Trebuie citit

Într-un jurnal de știri (cel de la ora 19, de prime time) 96% dintre știri sunt catastrofale și prăpăstioase, 3% neutre, adică genul acela, de plictiseli de umplutură și doar 1 % ceva pozitiv, frumos sau bun.

Mă scuzați eu înțeleg că pandemie, număr de cazuri, criză financiară, probleme în educație, crime, violuri, accidente dar las-o-ncolo de treabă! La modul cum ne sunt prezentate noutățile zilei ai impresia că viața întreagă e de rahat, oamenii sunt de rahat, tot ce trăim e de rahat și nimic bun nu se întâmplă și nici nu se intrevede la orizont.

Vorbim frecvent despre poluarea pe care o tragem în plămâni, de otrăvurile din mâncarea pe care o băgăm în gură, dar nu ne gândim niciodată la toxicitatea știrilor pe care o absorbim fără să ne dăm seama de câte ori ne așezăm pe canapea la ora 19 la „hai să vedem ce mai zic ăștia”. La prea multe știri negative corpul nostru reacționează din punct de vedere fiziologic, secretând hormoni de stres. Pe termen lung acest lucru se simte la nivel fizic și psihic. Demonstrat științific prin studii și experimente.

Nu, nu o să o dau în scenarii conspiraționiste. Nu cred că vreo ocultă mondială ne vrea triști, deprimați și bolnavi. Dar știrile negative au un impact sigur, fac audiență iar un breaking news spectaculos și de efect nu va veni niciodată dintr-o știre pozitivă.

Dacă înțelegi asta, înțelegi și realitatea distorsionată pe care ne-o servesc televiziunile. Dacă înțelegi asta , îți înțelegi și dreptul de a alege un alt buton de pe telecomandă.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri