17.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Producătorii agricultori renunță din cauza nenumăratelor piedici întâmpinate

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Știu că, asemenea mie, mulți dintre dumneavoastră duc dorul gustului produselor românești. Vrem să le punem pe masă proaspete, curate și de calitate!

De multe ori nu am avut această șansă. Motivul? În supermarketuri se găsesc rar și în puține sortimente, piețele au fost acaparate de samsari care au plătit tarabe fără a avea ceva în comun cu producția, iar producătorii, nu de puține ori, renunță la această îndeletnicire. Renunță din cauza nenumăratelor piedici întâmpinate, dar și pentru că nu au fost susținuți de factorii abilitați în acest domeniu.

Această stare de fapt trebuie să înceteze, iar în acest sens, așa după cum au promis, social democrații au pregătit programe menite să susțină legumicultorii. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat care sunt programele pentru susținerea legumicultorilor: TOMATA, LEGUME DEFICITARE, USTUROI. Pentru ele sunt stabiliți, deja, parametri atât în privința sumelor acordate, cât și a producției necesare pentru acordarea sprijinului financiar.

Și pentru ca produsele să fie de calitate și sănătoase, în cadrul procedurii de control aferente programelor menționate va fi introdusă și Agenția Națională Fitosanitară. ANF va verifica dacă legumele care ajung pe piață nu conțin urme de reziduuri de pesticide, iar în cazul în care se constată depășirea concentrației cultivatorii vor fi excluși din program.

Sperăm ca prin sprijinul acordat pentru aceste programe, cultivatorii să ne aducă pe mese gustului produselor românești. Proaspete, curate și de calitate!

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri