14.4 C
Constanța
duminică, 14 aprilie 2024

Încă de acum doi ani, senatorul Felix Stroe avertiza despre dependența de gazul rusesc!

spot_img

Trebuie citit

Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, l-a interpelat în urmă cu doi ani ÎN URMĂ CU DOI ANI pe ministrul de atunci al Energiei, Virgil Popescu, cu privire la influența Gazprom în România și multe alte aspecte legate de siguranța energetică.

Răspunsul Ministerului Energiei este în esență halucinant și relevăm doar unul dintre ele: „Nu avem competențe și nu deținem informații” cu privire la factorii de lobby afiliați Gazprom pe teritoriul României. Ducând discuția în derizoriu, Ministerul Energiei a insistat asupra faptului că interesul național energetic este pentru BRUA:

Potrivit aceluiași răspuns, Federația Rusă nu era (singurul) motiv de îngrijorare. Guvernul de atunci era mai preocupat de faptul că „descoperit în 1959, zăcământul de la Groningen, cel mai mare din Europa, face din Olanda unul din puținii producători majori din Uniunea Europeană”. Acum, de ce nu se mai vorbește de loc de zăcământul ăsta?! Și, dacă există, de ce nu s-a exploatat deloc, din 1959?!? Era mai ieftin și mai eco petrolul rușilor și al arabilor? Explicația este că exploatarea acestui zăcământ ar fi produs o serie de cutreure (?) și decizia ar fi fost să fie închis…

„De asemenea, există îngrijorări cu privire la LIVRĂRILE de gaze din Africa de Nord, în special din Algeria, țară cu potențial relevant din perspectiva aprovizionării”. Poftim?! Unde sunt ele, acuma?!

În fine, ministrul Virgil Popescu adăuga: „Nu deținem informații potrivit cărora în varianta neautorizării Nord Stream 2 în condițiile solicitate, Federația Rusă va recurde la suspendarea furnizarea (sic!) de gaze către Europa”. Serios? Nici SIE?! Nici cancelariile europene?! Păcat. Atunci, bine…

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri