25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Primăria Constanța – orgoliul și furia neputinței au luat fața rațiunii

spot_img

Trebuie citit

„A promis Chițac marea cu sare și s-a ales praful de toate. Parcări la 500 de metri de locuință sau locul de muncă, vă aduceți aminte? A rezolvat-o numai pentru el și angajații săi, care au locuri rezervate în fața primăriei. A făcut în schimb un regulament aberant, plătim 24 de ore din 24, ca aproape nicăieri în Europa. A promis transport în comun gratuit și apoi aproape a dublat prețul biletelor. A promis transparență și ține ședințele de consiliul municipal online. A susținut o singură conferință de presă în tot acest timp, și aceea online și cu număr limitat de întrebări. L-a făcut pe Decebal Făgădău „Bulă” de zeci de ori și acum îi continuă și apără proiectele. A zis pe 10 decembrie că bulevardul Aurel Vlaicu va fi asfaltat până pe 20 decembrie. Nu e gata nici azi, în mai, și nu va fi nici la toamnă. Strada Ștefan cel mare e dezastru. A dat vina pe RAJA. Ne-a explicat însă directorul de acolo că RAJA a făcut tot ce trebuia, ba și mai mult, la timp. A făcut regulamente proaste, care au picat în instanță. Cel al zonei peninsulare e deja celebru. A interzis accesul auto acolo. (Oare s-a gândit, de pildă, cum vor face instituțiile speciale ale statului un filaj în zonă, dacă va fi nevoie, mai ales în această perioadă tulbure? Vor sta sub umbrelă sau vor fi ști toți a cui e mașina?) A promis de trei ori că va redeschide Spitalul de Boli Infecțioase, care nu e deschis nici acum. Sub conducerea lor au murit oamenii de vii. Nu e primarul vinovat, va decide ancheta, dar nici de demisie de onoare nu a auzit.

Aș putea scrie pagini întregi despre nerealizările primarului. S-a săturat de atitudinea sa și city managerului numit de el chiar și cel mai mare susținător financiar al său, omul care l-a ajutat să ajungă aici. S-a săturat pentru că și el este constănțean, locuiește aici și vede că speranțele pe care și le-a pus în schimbare au fost deșarte. Și când nu mai ai nici speranță, nu știu ce mai rămâne. (…)

Felicia Ovanesian și Vergil Chițac sunt din ce în ce mai singuri. Susținătorii îi părăsesc, constănțenii sunt revoltați de măsurile luate și au văzut că nu sunt cu nimic mai buni decât predecesorii, dimpotrivă. Mai au aliați, politici și nu numai, dar nu din convingere, ci din interes. Știu însă și ei că sunt în cădere liberă și probabil să gândesc la faptul că vor avea șanse la un nou mandat numai dacă vor trage după ei pe toți cei ar putea – lejer – să-i învingă în următoarele alegeri. Fac însă o eroare gravă. La câtă nemulțumire se acumulează în rândul constănțenilor, nici nu contează prea mult cine va candida împotriva echipei Ovanesian – Chițac.”

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri