0.4 C
Constanța
sâmbătă, 28 ianuarie 2023

Despre escrocheria ALL INCLUSIVE și nu numai

spot_img

Trebuie citit

Amicul Claudiu Lucaci de la TVR, jurnalist cu greutate și simț al realității, publică pe pagina sa de facebook o constatare legată de turismul românesc în general și cel litoral, în particular.

M-a frapat și îl reproduc ca atare, pentru că din lene mi-a „luat” un subiect pe care voiam să-l abordez de vreo lună. Și anume escrocheria numită ”ALL INCLUSIVE”:

„Am cedat impulsului de a refuza pe viață o vacanță cât de mică pe litoralul românesc.

Se întâmplă rar să-mi încalc promisiunea bazată pe numeroasele experiențe proaste, pe banii aruncați aiurea și pe frustrarea provocată de serviciile neconforme.  Așa că am ajuns să-mi întăresc convingerea că trebuie evitată orice ofertă îmbietoare, dar înșelătoare și orice promisiune de calitate.

La cel mai mare resort all inclusive, situat în Năvodari, am primit de toate: mâncare făcută la repezeală, facilități de plajă la jumătate, apă rece în piscină, prețuri de Coasta de Azur.  În plus, fără să fiu prevenit, m-am trezit la cazare cu acces liber la un festival de motocicliști. Asta a fost surpriza pe care o aflai după ce ajungeai la hotel.

Un sejur dominat de concertul unor trupe rock care și-au făcut datoria pe scenă timp de 12 ore, până dimineața. Vă imaginați cum și-au petrecut vacanța sute de familii cu copiii lor?! O ofertă pe care o poți avea doar în România, pe Litoral, acolo unde toată lumea te jupoaie de bani și te înșală pentru bani.

Felicitări consiliului local, care îți ia 1% din costul cazării pentru NIMIC. Calde felicitări managerului hotelului, care a organizat un festival în mijlocul turiștilor cazați pentru o vacanță de neuitat și… de nesuportat.  (…)

Desigur că nicio autoritate n-a fost interesată să preîntâmpine acest experiment cu sute de turiști-deținuți. Dacă vă plac astfel de tratamente, continuați să credeți în turism la malul mării (Negre, în România, n.n.)”.

Recunosc că am trecut vreo jumătate de oră pe la festival, pentru a-l vedea pe prietenul Paul Ciuci… Și mie mi s-a părut neinspirată relocarea festivalului, de la campingul din apropiere, unde se ține în mod tradițional, în dreptul unor hoteluri. M-am și gândit dacă prietenii motocicliști – pe care îi cunosc personal, demni de toată isprava! – au bani de o asemenea cazare și nu li se potrivea mai bine campingul… Dar poate li s-a făcut discount sau au primit vreo sponsorizare, pentru entertainment…

Dar, de fapt, după textul lui Claudiu, mi-am amintit că am vrut și eu să scriu despre așa-zisul „all inclusive”, după o experiență frugală dar mizerabilă, de numai câteva ore, într-un asemenea stabiliment. Fără cazare și „pachet”, slavă Domnului, ci la o petrecere aniversară (da, se fac și de-astea acolo). Nu în același loc, ci mai spre Mamaia. Înainte să constatăm calitatea de „entry level” a mâncării, am luat ceva de băut. Am avut de ales între trei feluri de whisky – cele mai proaste care există – și o votcă îndoielnică. Apa minerală cerută era adusă la masă cu paharul – n-aveai voie să iei o sticlă întreagă. La fel și vinul. De asemeni, am băut cea mai proastă cafea din viața mea, de la un automat care, într-adevăr – râșnea boabe, dar probabil era vorba de boabe la douăzeci de lei kilogramul în en gros.

Altfel spus: TOTUL LA DISCREȚIE – ADEVĂRAT – DAR DE CEA MAI PROASTĂ CALITATE. IEFTIN! Experiența nu e unică pentru România. Întregul concept mondial all inclusive e unul găunos – mi-a confirmat-o un bun și serios prieten, după o experiență similară în străinătate. Om care nu se uită la bani, a cerut să comande ce vrea, și să plătească la fiecare masă. Și să mănânce unde vrea. A AJUNS SĂ PLĂTEASCĂ JUMĂTATE DIN PACHETUL ALL INCLUSIVE!

Totuși, e de mirare că puține hoteluri de pe litoral au descoperit găselnița asta și nu o aplică mai mulți. Dar cred că se descurcă și fără, în a oferi mâncare proastă și servicii îndoielnice. Eu încă mă întreb: cât de… să fii (las să completați fiecare), să-ți petreci concediul pe litoralul românesc, în loc să o faci oriunde în altă parte, la juma de preț și infinit mai bine?! Că manele au și turcii, și bulgarii!?

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri