17.1 C
Constanța
duminică, 26 iunie 2022

Despre escrocheria ALL INCLUSIVE și nu numai

Trebuie citit

Amicul Claudiu Lucaci de la TVR, jurnalist cu greutate și simț al realității, publică pe pagina sa de facebook o constatare legată de turismul românesc în general și cel litoral, în particular.

M-a frapat și îl reproduc ca atare, pentru că din lene mi-a „luat” un subiect pe care voiam să-l abordez de vreo lună. Și anume escrocheria numită ”ALL INCLUSIVE”:

„Am cedat impulsului de a refuza pe viață o vacanță cât de mică pe litoralul românesc.

Se întâmplă rar să-mi încalc promisiunea bazată pe numeroasele experiențe proaste, pe banii aruncați aiurea și pe frustrarea provocată de serviciile neconforme.  Așa că am ajuns să-mi întăresc convingerea că trebuie evitată orice ofertă îmbietoare, dar înșelătoare și orice promisiune de calitate.

La cel mai mare resort all inclusive, situat în Năvodari, am primit de toate: mâncare făcută la repezeală, facilități de plajă la jumătate, apă rece în piscină, prețuri de Coasta de Azur.  În plus, fără să fiu prevenit, m-am trezit la cazare cu acces liber la un festival de motocicliști. Asta a fost surpriza pe care o aflai după ce ajungeai la hotel.

Un sejur dominat de concertul unor trupe rock care și-au făcut datoria pe scenă timp de 12 ore, până dimineața. Vă imaginați cum și-au petrecut vacanța sute de familii cu copiii lor?! O ofertă pe care o poți avea doar în România, pe Litoral, acolo unde toată lumea te jupoaie de bani și te înșală pentru bani.

Felicitări consiliului local, care îți ia 1% din costul cazării pentru NIMIC. Calde felicitări managerului hotelului, care a organizat un festival în mijlocul turiștilor cazați pentru o vacanță de neuitat și… de nesuportat.  (…)

Desigur că nicio autoritate n-a fost interesată să preîntâmpine acest experiment cu sute de turiști-deținuți. Dacă vă plac astfel de tratamente, continuați să credeți în turism la malul mării (Negre, în România, n.n.)”.

Recunosc că am trecut vreo jumătate de oră pe la festival, pentru a-l vedea pe prietenul Paul Ciuci… Și mie mi s-a părut neinspirată relocarea festivalului, de la campingul din apropiere, unde se ține în mod tradițional, în dreptul unor hoteluri. M-am și gândit dacă prietenii motocicliști – pe care îi cunosc personal, demni de toată isprava! – au bani de o asemenea cazare și nu li se potrivea mai bine campingul… Dar poate li s-a făcut discount sau au primit vreo sponsorizare, pentru entertainment…

Dar, de fapt, după textul lui Claudiu, mi-am amintit că am vrut și eu să scriu despre așa-zisul „all inclusive”, după o experiență frugală dar mizerabilă, de numai câteva ore, într-un asemenea stabiliment. Fără cazare și „pachet”, slavă Domnului, ci la o petrecere aniversară (da, se fac și de-astea acolo). Nu în același loc, ci mai spre Mamaia. Înainte să constatăm calitatea de „entry level” a mâncării, am luat ceva de băut. Am avut de ales între trei feluri de whisky – cele mai proaste care există – și o votcă îndoielnică. Apa minerală cerută era adusă la masă cu paharul – n-aveai voie să iei o sticlă întreagă. La fel și vinul. De asemeni, am băut cea mai proastă cafea din viața mea, de la un automat care, într-adevăr – râșnea boabe, dar probabil era vorba de boabe la douăzeci de lei kilogramul în en gros.

Altfel spus: TOTUL LA DISCREȚIE – ADEVĂRAT – DAR DE CEA MAI PROASTĂ CALITATE. IEFTIN! Experiența nu e unică pentru România. Întregul concept mondial all inclusive e unul găunos – mi-a confirmat-o un bun și serios prieten, după o experiență similară în străinătate. Om care nu se uită la bani, a cerut să comande ce vrea, și să plătească la fiecare masă. Și să mănânce unde vrea. A AJUNS SĂ PLĂTEASCĂ JUMĂTATE DIN PACHETUL ALL INCLUSIVE!

Totuși, e de mirare că puține hoteluri de pe litoral au descoperit găselnița asta și nu o aplică mai mulți. Dar cred că se descurcă și fără, în a oferi mâncare proastă și servicii îndoielnice. Eu încă mă întreb: cât de… să fii (las să completați fiecare), să-ți petreci concediul pe litoralul românesc, în loc să o faci oriunde în altă parte, la juma de preț și infinit mai bine?! Că manele au și turcii, și bulgarii!?

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri