0.4 C
Constanța
vineri, 8 decembrie 2023

Lungoci: Sistemul este corupt, iar autoritățile de control au fost inerte!

spot_img

Trebuie citit

Controalele realizate la solicitarea premierului Marcel Ciolacu arată faptul că sistemul de asistență socială pentru bătrâni și persoane cu dizabilități a devenit un business cinic, în care se urmărește doar profitul, cu orice preț. Sistemul este corupt, iar autoritățile de control au fost inerte atunci când au fost informate de ororile din aceste cămine. Este nevoie de o curățare și o reformare a întregului sistem. Și este necesar ca Guvernul să colaboreze cu ONG-urile și cu Biserica Ortodoxă Română pentru a regândi cadrul legal pentru aceste servicii sociale.
Cu siguranță sunt ONG-uri, dar și firme private, funcționari și angajați în aceste centre de îngrijire care și-au făcut treaba cu dedicație și care au o bună experiență în acest domeniu. Pe această bază trebuie reconstruit sistemul. Nu trebuie distrus ce este bun. Trebuie cernute părțile rele, de cele bune.
La finalul săptămânii se va încheia acțiunea de control, așa cum a dispus premierul. După centralizarea datelor și analiza problemelor, trebuie să încheiem etapa acuzațiilor și să intrăm în faza soluțiilor.
Acuzațiile nu îi ajută în niciun fel pe acei bătrâni. Nu e suficient să dărâmi ceea ce este rău sau nu funcționează bine. Trebuie să începem să și construim, să venim cu soluții și propuneri constructive pentru asigurarea unor condiții decente pentru bătrânii din acele cămine.

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri