30.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Schemele de ajutor de stat pentru IMM-uri au primit aprobarea Comisiei Europene!

spot_img

Trebuie citit

MM INVEST PLUS este o inițiativă social democrată, iar Ministerul Finanțelor, portofoliu condus de PSD, a reușit să asigure 4 miliarde de euro, garanții de stat și granturi pentru investiții.

Prin schema de ajutor, plafonul de garantare al programului a fost majorat cu peste 10 miliarde de lei, ajungând la 17,75 miliarde de lei, iar cea sub formă de granturi depăşeşte 1,9 miliarde lei.

Programele se derulează prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Fondul Român de Contragarantare (FRC) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

Antreprenorii se pot înscrie deja pe platforma www.imminvest.ro, pentru a accesa fondurile puse la dispoziţie prin programul IMM Invest Plus.

IMPORTANT Pot fi utilizate oricare dintre componentele acestui programe: IMM Invest România, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Innovation şi Rural Invest.

Ajutoarele de stat vor fi acordate sub formă de garanţii pentru împrumuturi şi granturi, iar dobânzile aferente creditelor vor fi subvenţionate pe o perioadă de până la 12 luni.

Schema de ajutor de stat poate fi accesată până la data de 31 decembrie 2022 şi oferă accesul la finanţări de maximum 10 milioane lei pentru proiectele de investiţii/beneficiar şi de maximum 5 milioane pentru capital de lucru.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri