15.4 C
Constanța
vineri, 23 februarie 2024

„Pentru această iarnă trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu”

spot_img

Trebuie citit

Iarna aceasta ar putea fi una dintre cele mai grele pentru români și pentru sistemul energetic național. A recunoscut-o Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedinte ANRE, care a spus luni, la Profit News TV, că pentru această iarnă trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu. El a mai arătat că ne aşteaptă o iarnă foarte complicată, şi nu din punct de vedere meteorologic ci al asigurării aprovizionării cu gaze şi energie, pentru că sunt foarte multe lucruri impredictibile.

„Pentru această iarnă trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu, trebuie să avem pe masă absolut toate soluţiile posibile şi imposibile pentru a trece peste această iarnă”, a spus vicepreşedintele ANRE.

Zoltan Nagy-Bege a mai spus că ”trebuie să umplem depozitele de înmagazinare de gaze la maximum posibil”. 

„În niciun caz nu trebuie să ne mulţumim cu limita de 80% impusă de Uniunea Europeană, limită care în câteva zile va fi depăşită, ar trebui să ţintim un 90 – 95% pentru a fi cât de cât liniştiţi în privinţa iernii care o să vină”.

Vicepreşedintele ANRE a mai arătat că faptul că avem toate scenariile pe masă este normal.

„Ne aşteaptă o iarnă foarte complicată, şi nu din punct de vedere meteorologic ci al asigurării aprovizionării cu gaze şi energie, pentru că sunt foarte multe lucruri impredictibile. Nu ştiu ce se va întâmpla în piaţă, nu ştiu dacă va exista import de gaze din Rusia sau din alte surse şi atunci este foarte bine că Dispecerul spune lucrurilor pe nume şi se pregăteşte şi pentru cel mai negru scenariu. Este important să fim pregătiţi şi pentru acest lucru, pentru ca să ştim ce avem de făcut”.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri