8.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Interpelare a deputatului Focșa (AUR) legată de orașul polițienesc al lui Chițac

spot_img

Trebuie citit

Deputatul Dumitru Viorel Focșa a adresat o interpelare ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Publicăm integral conținutul acestei inerpelări:

„Subiectul interpelării: Abuzuri nesancționate și necercetate ale jandarmilor constănțeni

Stimate domnule ministru, pe data de 7 decembrie 2021, în plenul Parlamentului am dat citire unei declarații politice pe care am intitulat-o: „Domnule prim-ministru, opriți abuzurile de la Constanța!”, declarație în care povesteam cum am fost bruscat de un jandarm constănțean.

Am așteptat să se întâmple ceva, să fie demarată o anchetă, să fiu chemat să dau explicații. Cum nimic din acestea nu s-a întâmplat, vă solicit, prin intermediul prezentei interpelări, să dispuneți cercetarea împrejurărilor în care, în seara de zilei de 5 decembrie 2021, am fost busculat de către căpitanul Iancu, angajat al Inspectoratului Județean de Jandarmi „Mihail Kogălniceanu” Constanța.

În fapt, ce s-a întâmplat? În ajunul prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, am protestat pașnic alături de mai mulți constănțeni împotriva restricționării accesului pe bază de Certificat Verde în spațiul destinat Târgului de Crăciun, mai clar, împotriva segregării copiilor și părinților din Constanța pe bază de vaccin. Din motive numai de el știute, și poate de șeful său direct, jandarmul mai sus menționat a încercat să mă extragă brutal dintre oameni.

Inițial, am fost uluit de acest gest; ulterior, am înțeles că tupeul domnului căpitan are și o explicație: dânsul este finul șefului Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, colonelul Daniel-Mihai Ferencz. Cu alte cuvinte, dacă nașul ține spatele, finul poate face orice, oricui, de capul lui sau la comanda nașului.Nu pot să nu mă întreb, dacă domnul căpitan Iancu și-a permis să busculeze un parlamentar al României pentru un protest pașnic, oare cum s-ar comporta cu un om de rând pentru același lucru sau pentru mai puțin?

Întrebare care mă determină să vă solicit să dispuneți oficial cercetarea acestui caz și să îmi comunicați, în scris, rezultatele anchetei.”

Dumitru-Viorel Focșa, deputat AUR Constanța

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri