-2.6 C
Constanța
miercuri, 8 februarie 2023

Chițac Demolatorul cere Arhiepiscopului Tomisului dărâmarea unei biserici

spot_img

Trebuie citit

Primarul Constanței, care în maxim doi ani va fi numit „de tristă amintire”, a cerut printr-o scrisoare „deschisă” (de ce deschisă?!) Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, să demoleze voluntar o biserică.

Mai exact, biserica de pe bulevardul Tomis (Nord), construită ce-i drept fără autorizație, prevalându-se de o hotărâre judecătorească definitivă. În toți anii în care s-a judecat această speță, a existat o alternativă, un teren în imediata apropiere a construcției, în spatele blocurilor de vizavi de piața Tomis III, pe strada Soveja, pe care era prevăzută strămutarea bisericii improvizate, dar locul a devenit între timp parcare asfaltată. Sub mandatul lui Chițac.

Ca orice om lipsit de Dumnezeu, Chițac nu mai oferă nicio soluție, nicio alternativă, nici nu se oferă să demoleze, cu mijloacele regiilor din subordinea consiliului local, biserica. Și cere asta unui ierarh, ca și cum acesta ar avea inima să comită o asemenea grozăvie.

Constat că până în prezent nu au fost efectuate lucrările de desființare a acestei construcții realizate ilegal, iar din pozițiile exprimate public de către Dumneavoastră rezultă că nu aveți intenția de a pune în aplicare decizia instanței, creând premisele unui potențial conflict cu urmări nefaste pentru întreaga comunitate. (…) Nepunerea în aplicare a acestei decizii și tergiversarea intrării în legalitate pot conduce la degradarea imaginii Bisericii ca instituție și tensionarea relațiilor dintre comunitatea religioasă și restul cetățenilor acestui oraș” zice el în scrisoare.

Adică, spune sinistrul primar, Arhiepiscopia de la malul mării, cu o notorietate națională, ar putea să-și degradeze imaginea, concurând cu nivelul genunchiului broaștei, la care a ajuns, sub comanda amiralului de lacul Techirghiol, Primăria Constanța și orașul.

Vă invit să sprijiniți efortul nostru comun de respectare și aplicare a legii, fără discriminările și cutumele locale specifice de evitare a acesteia, care ne lasă mereu la periferia civilizației.” Asta n-am înțeles-o, nici cu dicționarul în față, nici aprofundând dialogurile lui Platon. Pentru dezambiguizare, precizăm amiralului primar că Platon a fost un fotbalist grec, care aducea din voiaje (a și navigat) cafea, blugi și carpete. Și vizavi de care un fan al său, Nietzsche, a caracterizat creștinismul ca fiind „platonism pentru mase”.

Tare.

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri