18.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Social-democrații au început consultări cu societatea civilă și specialiștii din Învățământ

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța, în ultimele trei decenii, legislația în domeniul Educației s-a modificat de multe ori.

“Rezultatul? Un sistem fără performanțe notabile, o programă școlară greoaie, absolvenți fără aptitudini practice și cunoștințe profesionale, care să le permită acces cât mai bun pe piața forței de muncă.  Nu în ultimul rând, o rată a abandonului școlar îngrijorătoare!

Din aceste motive, ca și din multe altele, în România nu trebuie să avem o reformă superficială în Educație.  În acest sens, PSD susține participarea tuturor părților interesate la o dezbatere aprofundată și transparentă asupra modificărilor legislative propuse de Guvern.

Concret, încă de la începutul acestei săptămâni au început consultări cu societatea civilă și specialiștii din Educație asupra proiectele de lege privind învățământul preuniversitar și universitar.

În cadrul primei runde, parlamentarii social democrați din comisiile de specialitate ale Parlamentului s-au întâlnit cu reprezentanții asociațiilor aleșilor locali.

Consultările se vor desfășura până la finalul lunii martie și vor cuprinde discuții cu sindicatele din Educație, profesori și rectori, elevi, studenți și părinți, ONG-urile de specialitate. 

Pe baza observațiilor și completărilor venite din partea societății civile, PSD va elabora un set de amendamente pe care le va susține în cadrul Coaliției și în comisiile de specialitate ale Parlamentului. ”, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri