-2.6 C
Constanța
luni, 30 ianuarie 2023

Naftali Bennett, ales al 13-lea prim ministru al Israelului după 12 ani de eră Netanyahu

spot_img

Trebuie citit

Votul de încredere pentru noul guvern israelian a avut loc duminică în Knesset, la Ierusalim, pentru a învesti o „coaliție a schimbării” formată din 8 partide, care pune capăt epocii Benyamin Netanyahu, după 12 ani consecutivi în funcția de prim ministru.

Guvernul lui Naftali Bennett, care devine cel de-al 13-lea prim-ministru al statului Israel, a fost acceptat cu 60 de voturi în Knesset (59 împotrivă).
Liderul Yamina, Naftali Bennett, va fi așadar mai întâi prim-ministru înainte de a-i lăsa locul lui Yair Lapid în 2023, conform acordului de rotație.

Vorbind duminică în plenul Knessetului în cadrul sesiunii speciale care a aprobat ulterioră noul guvern, premierul desemnat Naftali Bennett a declara că „ciclurile electorale nesfârșite ne-au aruncat într-un vârtej de ură și grevă civilă, Israelul încetând să mai funcționeze”.

Reacționând la huiduielile neîncetate ale parlamentarilor de dreapta la adresa sa, Bennett le-a reproșat că „pe cât de puternice sunt țipetele voastre, pe atât de mare este eșecul vostru în guvernare”.

Luând cuvântul după premierul desemnat Naftali Bennett și liderul Yesh Atid, Yair Lapid, Benjamin Netanyahu a declarat în Knesset că va continua să servească țara în calitate de șef al opoziției, promițând să se întoarcă la conducere.

„Mă aflu aici în numele milioanelor de israelieni… care au votat pentru Likud sub conducerea mea și al celorlalte milioane de israelieni care au votat pentru partidele de dreapta știind că se vor alătura unui guvern condus de mine”, a spus el.
Netanyahu a recapitulat realizările sale, de la asigurarea faptului că Israelul devine prima țară vaccinată, la opoziția față de dezvoltarea armelor nucleare de către Iran, la acordurile Abraham, la recunoașterea de către SUA a Ierusalimului drept capitală a Israelului și a suveranității israeliene asupra Înălțimilor Golan.

Anima News

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri