10.4 C
Constanța
vineri, 29 martie 2024

Locuințe protejate și centru de zi în comuna Băneasa

spot_img

Trebuie citit

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța implementează proiectul „Dizabilitatea nu este o barieră”, care urmăreşte dezinstituționalizarea persoanelor adulte cu dizabilități din judeţul nostru. Este vorba despre caravana ce are drept scop informarea, conștientizarea și implicarea autorităților locale în procesul de dezinstituționalizare a persoanelor adulte cu dizabilități prin dezvoltarea de servicii alternative, precum locuinţele protejate şi centrele de zi de recuperare.

În acest context, săptămâna aceasta, echipa DGASPC a continuat întâlnirile cu reprezentanții primăriilor, școlilor, Poliției, toate persoanele cu putere de decizie la nivelul unităților administrativ teritoriale şi membri ai comunității care vor beneficia de serviciile ce vor fi oferite în cadrul centrului de zi care se va înființa în comuna Băneasa, Constanța.

Scopul acestor caravane este acela de a aduce la cunoștința populației detalii referitoare la tot ceea ce înseamnă procesul de dezinstituționalizare dar și la beneficiile înființării de noi centre de zi de terapie destinate persoanelor cu dizabilități pentru membrii comunităților.

Se află în stadiu final reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii în care va funcționa un centru de zi din localitatea Chirnogeni cu o capacitate de 40 de locuri destinat atât beneficiarilor din sistemul de protecție, cât și tuturor persoanelor cu dizabilități din localitățile învecinate. Pe lângă locuințele protejate și centrul de zi din comuna Chirnogeni, serviciile se vor extinde și în Nicolae Bălcescu, Topraisar, Băneasa și Negru Vodă.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri