18.4 C
Constanța
duminică, 1 octombrie 2023

Despre cum a ajuns judo-ul românesc o mare bătaie de joc

spot_img

Trebuie citit

Peste nouă zile, la Poiana Brașov vor avea loc alegeri pentru desemnarea viitorului președinte al Federației Române de Judo. Forul național este condus în acest moment de Cozmin Gușă.

Asta cu șefia federațiilor sportive e o boală grea în România. L-am avut pe Mircea Sandu la FRF – acum e hahalera asta de Burleanu, care a dus de râpă fotbalul românesc, la volei era o altă catastrofă care nu se lăsa dus, Vișan parcă. Și Alin Petrache la rugby – alt dobitoc sinistru, care a reușit să lase acasă naționala, deși era calificată la Cupa Mondială!?! Ș.a.m.d. La judo, după ce s-a retras marele Vizer – plecat la Federația Internațională, unde a reușit chestii de senzație – e Cozmin Gușă. Cam demult. Băiat bun și priceput la toate. Doar rezultatele și anturajul îl trădează.

La o scurtă revistă a presei, gem site-urile de articole împotriva înrădăcinatului și omniprezentului Cozmin Gușă. A făcut și campanie electorală la Mangalia, și-a ieșit un rahat. Liviu Alexa e foarte frust în Ziar de Cluj:

„Un nene care, aidoma prostituatelor de pe Calea Turzii ce își schimbă outfit-ul în funcție de vreme, tot astfel îsi schimbă și el denominarea profesională. Astăzi e consultant politic, mâine e analist politic, poimâine e politician, răspoimâine e jurnalist, săptămâna viitoare e patron de presă, luna viitoare e realizator de emisiuni de radio, dintr-o dată judokan, posesor al centurii negre la m*ie.”

Ceva deosebit, este?!

Urmează însă o acuză mai gravă: „De când e președinte la FR Judo, Cozmin Gușă și-a fabricat un ONG, o fundație pe care ia tot felul de sponsorizări în numele FRJ, bani pe care îi cheltuie fără să spună nimănui nimic.”

În urmă cu ceva timp, Marius Vizer și-a dat demisia din funcția de președinte de onoare al Federației Române de Judo, un semn diplomatic, elegant, în stilul caracteristic lui Vizer de a transmite opiniei publice că românul Vizer își retrage sprijinul și dezavuează comportamentul și acțiunile lui Cozmin Gușă. Judoul românesc a devenit un fel de FC Voluntari, iar scandalurile, inclusiv cele financiare sau practicile abuzive s-au ținut lanț.

„Cel mai trist e că, după ce a fost părăsit de Marius Vizer, judoul românesc a fost părăsit și de marii sportivi, de marile simboluri. Gușă a făcut din judoul românesc o ciorbă rădăuțeană din care  șleorfăie el și pretenarii lui pe la cabane. De aia spun, deși nu o să se întâmple, că Gușă ar trebui să își dea demisia și să nu mai candideze pentru un nou mandat. 

Dacă măcar o secundă pretinde că a înțeles principiile judoului, sau măcar principiile de viață ale „fostului” său prieten Marius Vizer, ar trebui să înțeleagă că a reușit o singură performanță. Una tristă. Aceea că numele său Gușă, deși nume propriu, a devenit antonimul onoarei, substantiv comun e adevărat, dar incredibil de valoros.”

Întregul articol, absolut savuros, aici.

Vom reveni și cu alte „impresii”!

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri