30.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Constanța alegătorului gospodar

spot_img

Trebuie citit

Hop nene, că a trecut ceva vreme de când “ai noștri” au câștigat “locala” dar habar nu au ce să facă cu ea.

Nenea primarul din Eforie cazat (sau gazat, nici nu știu cum o fi mai bine) la garaj în Constanța e „pe vine”, încercând să-și dea acum seama ce a promis în campanie față de realitatea existentă și palpabilă în urbe, dar nici în pozitia amintită – deși se screme – nu iese decât același fâsâit ținut ascuns, să nu-și dea electoratul seama că “pute”. Nașpa e că și mâna dreaptă (știm noi la ce se folosește) ce-i drept un pic mai uscată decât Șoșoacă, nu face decât tot același joc de glezne și tot pe Facebook.

Și unde ajungem? La aceleași jocuri de-a gunoiul, de-a înverzitul, de-a banii europeni, de-a Constanța mobilă în imobilitatea atât de evidentă, de-a scosul în parc și datul cu sare pe flori, să țină mai mult, deh.

Cert e un singur lucru: s-au schimbat baronii, unii s-au tras la umbră (nu vă gândiți la umbra deasă sau garsoniera cu vedere la cer, că nu sunt șanse nici cu Covid-ul să se întâmple asta) cu o falcă râzând de situația dată, în care-i văd pe meseriașii zilei dând din colț în colț neștiind nici măcar de unde să dea drumul la apă (care apă ne tot inundă la fiecare ploaie și e tot mai rece în loc de caldă, de zici că vor să ne „spartanizeze” pe toți) cu cealaltă schimonosită știind că în loc să arate fraierilor de votanți  ce vine din urmă semnat, aprobat și parafat, au ținut la blat tot și acum ăștia o să taie pamblici de inaugurare în neștire, trăgând tot pe spuza lor.

Mai rău e de bugetofagi, cărora deja le tremură coccisul și femurul pe scăunel și care laudă acum noul regim mai abitir ca odele către Nea Nicu, de beau acum infuzie de ciuboțica cucului să le treacă și durerea lombară proaspăt căpătată de la plecăciuni.

Turism? Vacanțe? Litoralul va fi plin, în ciuda lipsei tichetelor de vacanță pentru care plâng acum crocodilii din turism, în ciuda faptului că o țară întreagă se tot întreabă de ce numai la bugetari și la restul nu, însă li s-a dat explicatia că creșterea economică se face prin consum, deci aia cei care muncesc le fac și ceilalti care doar se fac că muncesc sunt mai importanți, că le consumă.

Însă Constanța e unică, și turismul nu moare ever, pentru că avem soluții: în caz de nevoie facem două Paște, două Crăciunuri, două 1 Mai (adică 2), și uite așa dublăm și ne dedublăm, până facem aici un purcoi de bani, să ne impoziteze nea Câțu cât vrea, că tot mai rămâne.

Păi are dreptate și guvernul ăsta, decât să ne dea bani să facem vreun spital care să ia foc, o autostradă către Deltă unde să se întâmple accidente, un aeroport funcțional unde să se prăbușească avioane, ia judecați – nu e mai bine fără?!

Am consumat atâtea scenarii, că ne lăsăm de meserie, dacă sunt galbene nu se mai coc niciodată, dacă sunt roșii sunt prea coapte (cu toate ca Daia de la Agricultură mai dădea o subvenție) și i-am dat la gunoi, nu mai bine o supraproducție la ATI și cincinalul într-un an de decese la hectar?!?

Mai e puțin și vine Paștele, asta dacă Teo nu-l declară la dublu așa că, pregătiți-vă de luat mielul la trântă până nu-l bagă ăștia în administrație!…

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri