8.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

O să fie și vată și cu apă – nu numai trotuare!

spot_img

Trebuie citit

O știre a făcut ieri vâlvă în presa constănțeană. Cică s-ar repara trotuarele chiar pe strada „administratorului orașului”…

O funcție inventată recent, care să răsplătească pe cineva care s-a zbătut, dom’ne, ca primarul să câștige alegerile. Nu știu cine i-a găsit porecla ”Feliciu”, unei femei. Glumă misogină, desigur. E ca și cum ai spune că senatorul Șoșoacă seamănă perfect cu Alin Oprea de la Talisman, doar că mai gras și mai buhăit de băutură.

Dar să revenim la trotuare. Ce mare chestie?! De undeva trebuia să înceapă (să se continue) în mandatul ăsta. Cunosc zona foarte bine – am locuit pe o stradă paralelă cu a doamnei, vreo 18 ani de zile. Eu n-am reușit să-l conving pe Mazăre, să-mi repare trotuarele. Bine, nici n-aveam o funcție publică în primărie (că nu m-a vrut acolo, a luat după el toate loazele din jurul meu) și nici nu mă alinta „Sorina”.

Episodul îmi amintește perfect de mandatul primarului Mihăeși, care primul lucru (și printre puținele realizate) a fost să-și asfalteze strada pe care se afla casa sa. Casă în care – iarăși coincidență – m-am născut eu!?

Concluzia e una singură: port noroc zonelor în care am locuit vreodată! Voi face un inventar al acestora și-l voi prezenta Amiralului. Deci: Km. 4-5, Abator, Tic-Tac, Cireșica, Brotăcei – pregătiți-vă! Vă așteaptă modernizări spectaculoase!?! Și, vorba lu’ nenea Iancu, via Lucian Pintilie, în „De ce trag clopotele, Mitică”: „Bă, frumos o să fie! O să fie și vată și cu apă… Adică o să urce cu barca mă-nțelegi în turlă și de-acolo – la vale, nenicule!

Ai dracu’ bagabonți, dom’ne…”

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri