14.4 C
Constanța
duminică, 14 aprilie 2024

Constanța, orașul fără căldură, fără străzi, fără spital și…fără primar

spot_img

Trebuie citit

Complet rupt de realitatea din teren, primarul Constanței, Vergil Chițac, postează din când în când pe Facebook câte o enormitate, cât să vadă lumea că încă mai respiră.

După câteva luni bune în care constănțenii îndură un frig năprasnic în case și în școli, s-a trezit și edilul să explice că îi pare rău că cedează conductele într-o veselie, că e agasat de faptul că trebuie să dea explicații, dar vinovații de serviciu sunt cei care exploatează mediatic și emoțional suferințele celor racordați la rețeaua de termoficare. Dacă presa nu aborda atât de des subiectul, poate nici nu era așa frig și nici lumea nu se mai plângea pe la toate colțurile că li se îmbolnăvesc copiii în grădinițe, în școli și în case. Oameni răi și veșnic nemulțumiți. (…)

De altfel, niciunul dintre proiectele cu care se tot laudă nu este al său. Absolut toate sunt ale administrației anterioare. Aceste detalii, extrem de importante de altfel, uită să le dea.

Uită să spună că e munca altora, că el nu are niciun aport. Ba, mai mult, nici măcar nu reușește să le pună în practică așa cum trebuie. Fiecare șantier deschis are probleme. Antreprenorii nu mai vor să continue, se ceartă toată lumea cu toată lumea, sunt întârzieri nejustificate. iar lucrările s-au cam făcut în bătaie de joc.

Evident, primarul nu merge pe teren să verifice cum stau lucrurile, că doar nu vreți să se murdărească pe cauciucuri. De fapt, mai nimeni din Primărie nu se deplasează pe la șantiere, că nu e treaba nimănui să verifice dezastrul din oraș.

Dar proiectele, proiectele făcute de alții i se potrivesc mânușă domnului Chițac. Și le-a însușit fără nicio jenă și le flutură cu un tupeu incredibil pe Facebook. de zici că a muncit la ele nopți la rând. Impostură îi zice?

Au trecut mai bine de doi ani de când Vergil Chițac este primarul Constanței. Marile schimbări promise în campania electorală, marii investitori care vor pune Constanța pe harta economică a Europei, marii specialiștii care au soluții pentru toate problemele au dispărut în neant.

Nu se mai vorbește de parc industrial, de parcări supratajate, de soluții rapide și eficiente pentru turism, despre creșterea până la cer a nivelului de trai al constănțenilor, despre banii europeni pe care echipa Constanța Altfel îi va atrage prin proiecte extraordinare. Se vorbește în schimb despre trei pavele puse la Far, despre un trotuar asfaltat, despre doi copaci plantați sau niște dungi trase pe asfalt. Atât de jos am ajuns.

Spitalul Municipal e praf, străzile sunt praf, este frig în case. Orașul e un șantier care nu se mai termină. Afacerile merg din ce în ce mai prost. Oamenii sunt supărați, stresați și obosiți.

Dar avem un Club Sportiv Municipal care organizează evenimente de top pe bani publici, milioane și milioane de euro. Avem stații de autobuz de 18.000 euro bucata…

Săraci, dar cu obrazul subțire.

Primarul e din alt film. Parcă e mereu în transă.

Nu pare să-l intereseze nimic din tot ce se întâmplă. Vorbește despre lucrări gigantice care ne vor salva. Pare într-o transă prelungită. 

Lucrări gigantice făcute cu trei muncitori amețiți. De la Eforie par mai mulți și mai harnici.

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri