30.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Chițac „a născut” un MUNTE de moloz din decopertări!

spot_img

Trebuie citit

În Constanța a apărut un adevărat munte de gunoi. Nu la periferie, ci chiar în zona peninsulară a Constanței, la câțiva metri de Cazinou, de Marea Neagră și de intrarea în portul Constanța.

Este vorba despre 6.000 de tone de deșeuri, depozitat în grămezi care ating chiar și șase metri înălțime.

Garda de Mediu Constanţa a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că a amendat firma care a depus deșeurile acolo. Firmă care lucrează pentru Primăria Constanța.

„Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au constatat că într-o incintă împrejmuită cu gard de plasă sunt depozitate deşeuri inerte, în grămezi cu înălţimea de 4-6 metri, pe o suprafaţă de circa 1000 metri pătraţi. Amplasamentul are destinaţia de parcare, aflată în administrarea Primăriei Constanţa, putând fi utilizată de antreprenor ca organizare de şantier pentru depozitarea materialelor de construcţii (pavele, cabluri, s.a.) – proiectul «Acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a Municipiului Constanta», beneficiar UAT Constanţa”, se arată în comunicat.

Garda de Mediu a precizat că deşeurile provin din lucrări de decopertare a străzilor şi trotuarelor din municipiu, cantitatea estimată fiind de aproximativ 6000 tone. 

„Astfel, în incinta organizării de şantier s-a realizat o depozitare neautorizata de deşeuri preponderent inerte, amplasament unde nu există mijloace proprii de tratare a deşeurilor. Firma de construcţii nu a luat măsuri de gestionare a deşeurilor în condiţii de protecţie a mediului, fiind amendată cu 60.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor”.

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri