24.4 C
Constanța
duminică, 1 octombrie 2023

Este necesară renegocierea PNRR și în domeniul irigațiilor!

spot_img

Trebuie citit

După ce, cu semnătura lui Cîțu, liberalii au “binecuvântat” un PNRR din care USR-istul Ghinea a eliminat capitolul irigații, după ce marii “specialiștii” precum Dan Vâlceanu, Rareș Bogdan Raluca Turcan și Ionuț Stroe respingeau, fără argumente, renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență, PNL admite că PSD are dreptate.

În toate pozițiile publice am susținut că sistemul de irigații este esențial, dacă se dorește ca România să redevină ce a fost: grânarul Europei! După declanșarea războiului din Ucraina, am subliniat faptul că lucrurile nu vor mai arăta ca înainte, esențial fiind ca România să devină principala țară furnizoare de cereale pentru țările UE și nu numai. Iar acest lucru poate să devină o realitate și pe baza unui sistem de irigații performant.

Atunci când eu, ca deputat de Constanța- județ care în anul 2020 a fost lovit de seceta pedologică – susțineam aceste lucruri, iar PSD insista asupra necesității renegocierii PNRR și în domeniul irigațiilor, PNL aproba jumătatea de miliard de euro aruncați de USR pentru piste de biciclete!

Acum, liberalii vorbesc despre renegociere! Este bine că, în sfârșit, au înțeles ce este bine pentru România, dar și mai bine ar fi fost dacă nu se pierdea atât timp. Și nu se pierdeau recolte, așa cum se întâmplă acum când 70% din suprafața agricolă a Românie este pârjolită!

Este momentul ca includerea sistemului de irigații în PNRR să fie o prioritate a României! Prioritate ce trebuie susținută de absolut toate partidele parlamentare, de societatea civilă, de mediul economic și, la fel de important, de către instituțiile europene.

PSD face apel la toate forțele politice, nu doar la partidele din Coaliție, să lase orgoliile de-o parte și să folosească toate canalele de comunicare de care dispun la nivelul Comisiei Europene, al Parlamentului European sau în familiile politice europene pentru a susține, împreună, interesul României de a renegocia PNRR.

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri