1.4 C
Constanța
joi, 30 noiembrie 2023

Senator Aelenei: cum poate supraviețui cu 100 lei/zi o familie cu trei copii?

spot_img

Trebuie citit

Premierul Marcel Ciolacu a făcut o adevărată paradă mediatică încercând să convingă românii că se poate trăi cu 100 lei pe zi pentru alimente.

L-aș întreba câteva lucruri dacă tot încearcă să facă o demonstrație despre cum ar trebui să se descurce românii la cumpărături.

Da, ați cumpărat de 100 lei/zi. Asta înseamnă 3000 lei pe lună, în condițiile în care salariul minim net este de 1981 lei. Ce ar trebui să facă românii? Să mânânce doar jumătate de lună iar apoi să țină post negru?

Cum poate supraviețui cu 100 lei/zi o familie cu trei copii care mai are și alte cheltuieli cu școala, cu medicamentele, cu facturile la utilități?

Cum se poate trăi doar cu câteva alimente de bază, când alimentația unui copil în creștere, spre exemplu trebuie să fie diversificată, sănătoasă, bogată nutrițional. Iar astfel de alimente costă?

Doar cine nu știe ce înseamnă să hrănești o familie cu trei mese pe zi, în timp ce drămuiești fiecare bănuț pentru restul cheltuielilor dintr-o casă, poate să creadă că se poate trăi cu 100 lei pe mâncare.

Doar cine trăiește în lumea lui, fără griji și probleme financiare și este complet deconectat de realitatea de zi cu zi a românilor își poate imagina că 100 lei poate asigura coșul zilnic al unei familii.

Aș vrea să cred că este o naivitate și o neputință de a înțelege nivelul de trai al românului de rând. Din păcate este doar o dovadă de cinism și batjocură la adresa cetățenilor.

Rușine!

Senator Evdochia AELENEI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri