24.4 C
Constanța
duminică, 1 octombrie 2023

Lungoci: Universitatea Maritimă Constanța este simbol consacrat al Constanței!

spot_img

Trebuie citit

În calitate de persoană publică, dar și de constănțean absolvent al unei universități locale, voi susține în permanență statutul de centru universitar INDEPENDENT al municipiului nostru!

Universitatea Maritimă Constanța este simbol consacrat al Constanței. Oraș port, oraș al marinarilor pregătiți în această instituție de învățământ superior.

Valoarea lor, implicit a UMC, este recunoscută de companiile de profil din toată lumea. La acest moment peste 20.000 de ofiţeri în flota internaţională sunt absolvenți ai Universității Maritime Constanța

Universitatea are finanţarea asigurată de la buget, precum și prin locuri cu taxă. Există o bază materială comparabilă cu a universităților de renume din Europa pe acest domeniu, iar profesorii sunt foarte bine pregătiți putând face față oricărei confruntări cu ai lor colegi care predau la universităţile maritime din lume.

Acestea sunt realități de necontestat, cunoscute și apreciate de orice constănțean care își are copilul, ruda sau vecinul student aici. De orice român care își trimite băiatul sau fata la Constanța pentru a urma cursurile UMC. De mulți studenți străini veniți să învețe aici pentru că diploma obținută la această Universitate are recunoaștere internațională.

În aceste condiții îmi este foarte greu să înțeleg de ce se dorește pierderea identităţii Universității Maritime Constanța prin înglobarea ei într-o entitate care nu are nici o legătură cu

specificul marinăresc, cu lumea maritimă, cu autorităţile şi instituţiile de profil naţionale şi internaţionale, cu toate companiile de shipping şi crewing din lume!

Respect autonomia universitară, dar rog conducerea UMC să analizeze foarte bine dacă fuziunea UMC cu universităţi din Bucureşti sau Ploieşti este benefică instituției, studenților, viitorilor absolvenți și, nu în ultimul rând, Constanței.

Deputat Lucian LUNGOCI

Articolul precedent
Articolul următor

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri