9.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Lungoci: aprobarea mecanismului de modificare ajută România, precum și toate statele europene afectate de războiul din Ucraina!

spot_img

Trebuie citit

Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța consideră  că gravele  erori trecute în Planul Național de Redresare și Reziliență trebuiau eliminate.

“În acest sens, europarlamentarii PSD Dan Nica și Victor Negrescu au propus un amendament, care a fost deja aprobat.

Aprobarea mecanismului de modificare a PNRR ajută România precum și toate statele europene afectate de războiul din Ucraina!

Concret, dacă anumite ținte sau jaloane nu pot fi atinse din cauza conflictului din Ucraina, atunci statul membru poate cere Comisiei Europene modificarea sau chiar înlocuirea țintelor respective.

Urmarea? România poate solicita înlăturarea pragului de 9,4% în PIB, procent care îngheța efectiv pensiile pentru următorii 50 ani! România poate amâna închiderea unor capacități energetice, în contextul crizei energetice și inflației provocate de conflictul de la graniță!

Se înlătură astfel cele două aberații trecute în PNRR de miniștrii USR, dar și de deținătorul liberal al portofoliului de la Energie.

Datorită amendamentului propus de cei doi europarlamentari social-democrați, dispar condiționalități contrare intereselor naționale! Condiționalități introduse de anterioara guvernare de dreapta…”, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.  

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri