18.4 C
Constanța
luni, 27 mai 2024

Rusia nu va primi niciodată ce merită

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Încep să mă enerveze din ce în ce mai mult argumente de genul: „Da, mă, da’ și ucrainenii sunt niște ticăloși agresivi! Uite ce ne-au făcut nouă, cu teritoriile pe care le ocupă, cu minoritățile naționale, inclusiv cea română, cu canalul Bîstroe, cu Insula Șerpilor ș.a.m.d.”

Parțial adevărat. Pe de o parte, că nu toate de mai sus le-au făcut ei – le-au făcut alții, tot rușii și marile puteri. În favoarea lor și-n defavoarea noastră. Pe de alta, ucrainenii nu sunt neapărat niște prietenoși și simpatici, mai cu nimeni, cel puțin până la nenorocirea asta și până la apariția acestui actor-președinte, devenit superstar. Mare parte din mafia Europei e condusă de ucraineni. Și rakeții, sunt (și) de-ai lor. Din Ucraina. Extrem de periculoși.

Cu toate astea:

– noi n-am revendicat și n-am recunoscut independența unor „republici” separatiste, în care trăiesc români, în teritorii românești, aflate acum în componența Ucrainei, cum

– nici ucrainenii n-au ocupat vreun teritoriu al Rusiei, pe care să și-l însușească și să-l separe.

Prin urmare: CARE E AGRESIUNEA LA CARE A FOST SUPUSĂ RUSIA, DIN PARTEA UCRAINEI?! Dar din partea NATO? Ce baze militare au fost instalate acolo, ce rachete nucleare și-au făcut ucrainenii, ca să amenințe?! Cu Iranul și Pakistanul, Rusia n-a fost atât de scrupuloasă, când s-au înarmat nuclear (bine, nici americanii sau Europa nu s-au omorât cu firea, cu sancțiunile…)

Ce justifică o asemenea agresiune, asemenea invazie militară, un asemenea măcel, admițând prin absurd că nu există nicio victimă civilă (altminteri imposibil) și totul ar fi un fake news?! Mint toți ziariștii trimiși acolo?!?! S-ar afla. Chiar totul e propagandă ucraineană?! Ar fi denunțată, inclusiv de unii din proprii cetățeni, așa cum au avut curajul și puțini ruși, cu riscuri infinit mai mari.

Și o ultimă opinie. Poate Ucraina, dublată de lumea civilizată ar trebui, pentru oprirea carnagiului, să renunțe – cu durere – la teritoriile ocupate, unde oricum majoritari sunt rușii.  Dar, în secunda doi, întreaga lume civilizată ar trebui să-i întoarcă spatele DEFINITIV lui Putin și rușilor. De ce și rușilor? De ce să nu mai bea ei niciodată, la ei acasă, Pepsi sau Coca Cola? Sau să mai mănânce KFC și McDonalds, de parcă astea ar fi standardul civilizației? Pentru că MERITĂ. Pentru că dintotdeauna au fost ticăloși fără glorie. Rușii de rând sunt singurii care ar putea să-l dea cu cracii în sus pe Putin, ieșind masiv în stradă și paralizând toată Rusia, inclusiv armata. Dar, deocamdată, rușii de rând (nu numai de teamă) sunt solidari cu liderul lor scelerat. Doar foarte puțini protestează – cei mai mulți sunt de acord cu invazia din Ucraina. În general, ar fi de acord cu invazia oricărei țări vecine, la o adică, doar ei sunt rușii! Ceva din fibra lor îi face să urască lumea civilizată – mai puțin Mc-ul și concediile la Disneyland, Coasta de Azur și Miami…

Dar nu se va întâmpla asta niciodată. Pentru că Occidentul iubește prea mult banii, oricât ar fi de murdari. Prin urmare, în câteva luni (nu ani!), batista va fi pusă pe țambal și sancțiunile – cele mai multe și mai importante – ridicate.

Nu credeți?! Întrebați Iranul.

spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri