7.4 C
Constanța
vineri, 19 aprilie 2024

Rabinul-șef al Moscovei a plecat din Rusia, presat să susțină invadarea Ucrainei

spot_img

Trebuie citit

Pinchas Goldschmidt a părăsit Rusia, după ce a fost supus unor presiuni pentru a susține invazia Ucrainei, a anunțat o rudă, citată de Reuters.

Goldschmidt, de origine elvețiană, a ocupat funcția de rabin-șef al Moscovei din 1993, conducând în același timp un mare grup rabinic european.

„Pot în sfârșit să împărtășesc faptul că socrii mei, rabinul șef al Moscovei @PinchasRabbi și @Rebbetzin Dara Goldschmidt, au fost presați de autorități să sprijine „operațiunea specială” din Ucraina – și au refuzat”, a scris pe Twitter Avital Chizhik-Goldschmidt.

Chizhik-Goldschmidt, jurnalistă stabilită în New York, a declarat că Goldschmidt a plecat cu avionul în Ungaria la două săptămâni după invazia din 24 februarie, strângând bani pentru refugiații din Europa de Est înainte de a-și continua drumul spre Israel.

Organizațiile evreiești din Rusia au adoptat un ton mai critic față de războiul din Ucraina decât alte grupuri religioase, inclusiv puternica Biserică Ortodoxă, care a susținut campania.

La 2 martie, rabinul șef al Rusiei, Berel Lazar, le-a cerut participanților la conflict să „reducă la tăcere armele și să oprească bombele”.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri