25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Nemernicia polițistului Rutier de cursă lungă

spot_img

Trebuie citit

Dacă mă bănuiți că-s fan Liviu Vârciu, sau știu măcar cine este și cu ce se ocupă, înseamnă că nu mă cunoașteți. Nu mă alint. Știu totuși că e ceva în showbizz-ul cocălăresc – e un termen generic, în care încadrez multe categorii, nu foarte rigid – și face „niște” emisiuni TV. Din nou, nu mă alint: am canale românești pe care le-am șters – pur și simplu televizorul meu „nu le prinde”. Serios.

Dar am văzut o știre, că acest Vârciu a rămas fără permis, pe un post pe care îl am (încă) în grilă. Un dialog, altminteri civilizat, între el și polițist. Știrea suna așa:

”Vârciu a fost surprins de radar cu 107 km/h la Poșta Câlnău (mai sus de Buzău), pe o porțiune de șosea cu limită maximă de viteză de 50 km/h, pe 4 februarie. Era în mașină alături de soția și de fetița lui. După ce a fost oprit de agenți, Vârciu a început să înregistreze dialogul cu aceștia, după ce i-a cerut agentului permisiunea să pornească filmarea.

– Ce-am făcut?

– Ați fost înregistrat de aparatul radar cu 107 km/h în localitate.

– Asta e localitate?! Nu e cu 70? Nu?

– Unde ați fost dumneavoastră înregistrat e cu 50. Într-adevăr, de aici încolo e cu 70.”

Și de-aici mi s-a aprins beculețul! Pentru că știu, pe propria piele și a altor zeci de cunoscuți, că polițiștii de pe drumul european al Moldovei, cam de la Buzău pînă hăt, la Suceava și Botoșani, SUNT CEI MAI NEMERNICI POLIȚIȘTI RUTIERI DIN TOATĂ ROMÂNIA! Și care profită de niște reglementări de pe traseu, care țin de șmen și de metoda Accidentul și Maradona, combinate!

Mai exact, Vârciu a fost surprins pe o porțiune de șosea cu limită maximă de viteză de 50 km/h.” PORȚIUNE DE ȘOSEA, bine spus. Nu pe un drum aflat chiar în localitate!? Să vă explic: sunt multe porțiuni de drum, ÎNTRE LOCALITĂȚI, ÎN PLIN CÂMP, declarate intravilane, unde limita de viteză e păstrată ca în localitate. Uitându-te în stânga și-n dreapta, nici n-ai cum să-ți dai seama. De altfel, Vârciu și întreabă, în înregistrare: „ Asta e localitate?! Nu e cu 70? Nu?!”

Iar polițistul, șiret, îi răspunde: „Unde ați fost dumneavoastră înregistrat e cu 50. Într-adevăr, de aici încolo e cu 70.”

Asta e toată șmecheria, pe sute de kilometri. Cei mai nemernici, pentru a respecta adevărul istoric, sunt polițiștii din zona Bacău. Pe mine m-au scos dintr-o coloană de mașini, care mergeau cu aceeași viteză ca și mine, acum câțiva ani. De ce? Fiindcă aveam numere de Constanța!? Aveau boală pe taxa de barieră din Mamaia a lui Mazăre, mi-au zis, neoficial – eu nu înregistram cu telefonul. Dacă nu ai stație pe mașină – cum au TOȚI care circulă în mod curent pe acolo – n-ai cum să scapi. N-ai cum!

Singura satisfacție cu care am rămas este că, la un an-doi după aia am citit că polițistul respectiv, cu un nume sonor, ușor de ținut minte, a fost reținut pentru corupție, ceva. Sper că n-a fost dat afară din Poliția Rutieră. Ar fi fost și păcat.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri