8.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Scenariul din 1998 se poate repeta fără probleme!

spot_img

Trebuie citit

Telenovela „ieșirea de la guvernare vs. capul prim-ministrului” a fost regizată pentru prima dată de Traian Băsescu la începutul lui 1998, pe când era ministru al transporturilor.

Atunci, Partidul Democrat a denunțat unilateral protocolul de funcționare a Coaliției CDR-USD-UDMR și a cerut un nou Guvern, cu un nou prim-ministru. Strâns cu ușa, Emil Constantinescu s-a conformat, Ciorbea a plecat acasă, iar la Palatul Victoria s-a instalat un nou Executiv condus de Radu Vasile.

După demiterea întârziată, dar corectă a tandemului Voiculescu-Moldovan, USR-PLUS poate face același joc, mai ales că Florin Cîțu este un prim-ministru subțire, de tipul Victor Ciorbea. Ca o paranteză, pe Ciorbea nu puteai să îl asculți pentru că adormeai, pe Cîțu nu îl poți asculta pentru că nu înțelegi ce spune. Așadar, scenariul din 1998 se poate repeta fără probleme. Doar că, pentru cine uită repede, pe fondul unei guvernări care s-a ocupat mai mult de scandaluri și mai puțin de țară, PDSR a câștigat alegerile din anul 2000 cu 36-37%.

Mai țineți minte cine a fost al doilea partid parlamentar? Exact, PRM, cu 19-21%. Au urmat PD și PNL cu câte 7 și un pic la sută și CDR, care nu a mai intrat în Parlament. Ca să nu mai spun că în turul doi al alegerilor prezidențiale s-au confruntat Iliescu și Vadim.

Frumoasă istoria asta, nu? Proști sunt aia care nu învață nimic din ea.

Mihai PETRE

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri