7.4 C
Constanța
miercuri, 29 noiembrie 2023

Cine va câștiga?!

spot_img

Trebuie citit

Astăzi am auzit o întrebare, pe care inițial am pus-o în linie cu celebrele întrebări adresate în fața instanțelor sau aresturilor poliției: „De ce ai omorât-o?”

În realitate, întrebarea e foarte bună: ”Cine va câștiga – lumea civilizată sau cea barbară?”. Aș risca un răspuns parțial, bazat pe câteva date cunoscute.

Tehnologic vorbind, lumea civilizată, „occidentală”, păstrează un avantaj semnificativ, inclusiv militar. Dacă în evul mediu timpuriu lumea arabă era vârful descoperirilor științifice (să vorbim doar despre matematică ar fi suficient), cu timpul ideologia islamică și restricțiile ei au înfrânat progresul. În momentul de față, recuperarea ecartului este anevoioasă, dacă nu imposibilă.

Ideologic, occidentul a pierdut demult bătălia. Lipsa de coeziune, de credință – nu numai religioasă – confuzia și ipocrizia în care se scaldă de câțiva ani, neomarxismul și revoluția „sexuală” care adaugă un șir nesfârșit de litere și semne sintagmei LGBT+ ș.a.m.d. nu fac decât să slăbească lumea „civilizată”, poate exagerat de emancipată – în realitate în disoluție și degringoladă ideologică.

Strategic, avantajul este de asemeni de partea barbarilor. Pentru că occidentul s-a auto-sabotat, în fața acestora, primindu-i cu mâinile deschise în sânul propriei societăți civilizate. Cu speranța că aceștia vor fi asimilați, vor pune umărul la dezvoltarea lor economică (mână de lucru ieftină) și că vor respecta cutumele și obiceiurile locului. Nici pomeneală. Noii veniți nu au făcut decât să dea cu cracii-n sus societatea europeană, să-și revendice propriile teritorii (cartiere sau chiar orașe întregi), să-și impună propriile reguli – inclusiv religioase și rituale – și în primul rând să pună în pericol, inclusiv fizic, cetățenii lumii „civilizate”.

Ca un singur exemplu, cel mai recent atentator de la Bruxelles era ILEGAL acolo. Din Tunisia. Cu o zi înainte fusese la poliție. Cunoscut pentru trafic de persoane, ședere ilegală și infracțiuni împotriva ordinii publice. Și umbla liber pe străzi. În 2016, un serviciu străin îl semnalase ca fiind un profil radicalizat, gata să meargă să lupte într-o zonă de conflict pentru jihad și a amenințat un rezident al unui centru de azil, care l-a denunțat și a precizat că a fost condamnat pentru terorism în Tunisia. De 7 ani era „somat” să părăsească Belgia. Somat, nu și arestat și expulzat, pur și simplu.

Corectitudinea politică ne trădează și continuă să ne saboteze. Avantaj barbarii.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri