1.4 C
Constanța
joi, 30 noiembrie 2023

Aelenei, apel pentru constănțeni, în privința vaporașelor: „Probabil vor fi înlocuite cu niște oribilități moderne. Transmiteți lui Chițac să le păstrăm”

spot_img

Trebuie citit

Pe 31 martie 2022, consilierii locali municipali constănțeni s-au reunit în ședință și, printre altele, au adoptat un proiect de hotărâre inițiat de primarul Vergil Chițac pentru trecerea unor bunuri imobile – mijloace fixe de tip elemente navale din domeniul public în domeniul privat al Constanței. Practic, vorbim de casarea celor cinci vedete amplasate la intrările în orașul Constanța, despre care edilul susținea atunci faptul că prezintă un grad ridicat de degradare, de peste 50% și restaurarea nu ar fi justificată din punct de vedere financiar. A trecut aproximativ un an și jumătate de la votul din consiliu, iar vaporașele încă sunt pe poziție, dar nu pentru mult timp, pentru că primarul Chițac nu s-a răzgândit și este de neclintit: vaporașele vor dispărea. În acest sens, senatorul constănțean al AUR, Evdochia Aelenei, a făcut un apel public pentru constănțeni, să îl determine pe edil să renunțe la idee:

„Primarul Vergil Chiţac a luat decizia să trimită la fier vechi vaporaşele simbol ale oraşului Constanţa. O decizie stupidă. Ele reprezintă tradiţia marinărească a oraşului şi a judeţului. Probabil că vor fi înlocuite (din banii cetăţenilor, evident) cu nişte oribilităţi moderne. Dacă şi voi vreţi să ne păstrăm vaporaşele, transmiteţi-i asta lui Chiţac”, a subliniat senatorul Aelenei.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri