8.4 C
Constanța
vineri, 1 martie 2024

Universitatea Ovidius din Constanţa a finalizat proiectul NAUTIC@OVIDIUS WATER (NOW)

spot_img

Trebuie citit

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a încheiat proiectul CNFIS-FDI-2023-F-0025 – Centrul de practică, recreere și SPORTURI NAUTICE al studenților din cadrul Universității Ovidius din Constanța – NAUTIC@ OVIDIUS WATER (NOW).

          Activităţile din cadrul proiectului s-au desfăşurat în perioada aprilie – decembrie 2023, iar obiectivul general a vizat îmbunătățirea nivelului capacității fizice a studenților prin practicarea de sporturi nautice și activități sportive și de recreere, în vederea prevenirii și reducerii inactivității fizice și a obiceiurilor sedentare.

          „În cadrul proiectului NOW studenții de la cele 16 facultăți ale Universității Ovidius din Constanța au desfășurat, în perioada octombrie – noiembrie 2023, opt serii de activități în care au practicat sporturi de apă, precum: plimbări cu caiacul, paddle board, canoe, windsurfing, plimbări cu hidrobicicleta, stand-up paddle, exerciții pe Yoga Dock Aqua Marina, în baza sportivă a Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS). De asemenea, în cadrul proiectului au fost aplicate o serie de chestionare din care reiese faptul că studenții UOC sunt interesați de practicarea sporturilor nautice în timpul orelor de educație fizică și sport”, a precizat conf. univ. dr. Florin Cazan, directorul proiectului.

          Starea de sănătate fizică a studenților a fost monitorizată și evaluată în cadrul proiectului cu ajutorul unui analizor profesional de compoziție corporală Tanita, achiziționat în cadrul proiectului ACTIV-DIGI-SAN@UOC, desfășurat de FEFS în anul 2021. Totodată, în cadrul activităților au fost utilizate biciclete eliptice și aparate de vâslit achiziționate din proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC derulat de facultate în anul 2022. 

          Proiectul CNFIS-FDI-2023-F-0025 – Centrul de practică, recreere și SPORTURI NAUTICE al studenților din cadrul Universității Ovidius din Constanța – NAUTIC@ OVIDIUS WATER (NOW) are o valoare totală de 259.000 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri