16.4 C
Constanța
sâmbătă, 13 aprilie 2024

Cătușiada, faza națională, se întoarce!

spot_img

Trebuie citit

Cristi Popovici, fostul meu coleg din TV Neptun, în prezent cel mai bun reporter de teren al Trustului Intact (Antena1, Antena3) are o postare pe facebook de un curaj nebun și un adevăr crud, dureros.

Prezent la aeroportul Otopeni, la întoarcerea VOLUNTARĂ în țară a omului de afaceri Ion Niculae, condamnat de curând la 5 ani de închisoare, Cristi a asistat la resuscitarea aceluiași circ penibil prevetat de DNA, „Cătușiada”:

„Circul din perioada de „glorie” a DNA, când zeci de politicieni și oameni de afaceri erau prezentați presei ca niște trofee s-a repetat astăzi, în cazul Ioan Niculae.

Condamnat la 5 ani de închisoare, într-un dosar în care a acuzat presiuni judiciare, Ioan Niculae a fost ținut pe aeroportul Otopeni suficient timp ca toată presa sa afle pe unde va fi scos. Nu a fost adus pe la terminalul Sosiri, ci pe la Plecări. Autoritățile care s-au ocupat de procedură s-au asigurat ca toată presa știe când va sosi „condamnatul”. Am știut, pe surse, de la ora aterizării, pe ce poarta îl vor scoate. Nu doar noi, ci toate redacțiile prezente pe aeroport.

Mai mult, un polițist în civil ne-a ținut la curent tot timpul despre situația lui. Am știut când a trecut de controlul DSP, că mai întârzie o oră, că mai durează 30 de minute. „În 5 minute iese” – am știut pas cu pas informații la care presa, în mod normal, nu are acces. Vorbim de o persoană care a anunțat aseară, la Antena 3, că se preda următoarea zi și care a fost prezentat de autorități ca o mare captură. Ca un fugar prins după operațiuni secrete ale ofițerilor sub acoperire, prin vreo jungla amazoniană. Când de fapt, omul a luat bilet la primul avion și a venit în țară.

Și ca circul sa fie complet, la ora predării lui Ioan Niculae, printre jurnaliști s-a aflat și celebrul protestatar Marian Tivilic zis Ceaușescu, care a asigurat fondul sonor cu apelativele „Pușcăriașule! Infractorule! Nenorocitule!”

Departe de mine să-i iau apărarea lui Ioan Niculae, are suficienți avocați pentru asta, doar vă arăt cum funcționează în realitate statul de drept în România.”

Niciun stat de drept. Cu vânt proaspăt în pânze, statul paralel, polițienesc, revine în forță.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri