13.4 C
Constanța
luni, 27 mai 2024

A venit momentul la care incompetenții să dea socoteală!

spot_img

Trebuie citit

spot_img

La începutul pandemiei, România a contractat 95,4 milioane de doze vaccinurilor COVID! De trei ori mai mult decât schema completă de vaccinare pentru 15 milioane de persoane. Atât cât stabilise guvernul.

În mai 2021, după ce și-au dat în bobi USR-iști și au ghicit în zaț PNL-ist, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, vicepremierul Dan Barna, dar și premierul Florin Cîțu, aprobă achiziționarea a încă 39 de milioane de doze, pentru anii… 2022 și 2023.

Cei trei au pus la cale un mișmaș în valoare de 747.630.000 euro! Și asta în condițiile în care: se contractaseră deja 56 de milioane de doze, îndeajuns pentru vaccinare completă + booster nu apăruseră noile tulpini, nu se discuta despre doza booster, nici despre extinderea vaccinării la persoanele sub 18 ani! Dorința de vaccinare în România nu era la fel de mare ca în UE, existând sondaje în acest sens.

Urmarea „minunilor” puse la cale de cei trei? O achiziție inutilă, la un preț mai mare decât în contractul anterior și cu date evidente că cele 39 milioane de doze NU vor putea fi utilizate înainte de a expira. Și uite așa, în România, opt din zece doze de vaccin sunt: expirate, donate sau nefolosite!

De ce? Pentru că așa au dorit doi USR-iști și un PNL-ist să -și arate ambâțurile politice ! Chiar dacă la începutul anului 2021, ministrul Finanțelor de atunci, Alexandru Nazare, atrăgea atenția premierului Florin Cîțu și Ministerului Sănătății că achiziția de noi vaccinuri este aberantă și inutilă…

A venit momentul la care incompetenții guvernamentali să dea socoteală pentru cei 747.630.000 euro, aruncați pe fereastra Palatului Victoria!

Cum oricine este considerat nevinovat până la proba contrarie, așteptăm rezultatele anchetei DNA. Instituție care, în mod cert, se va autosesiza asupra acestui caz…

Deputat Lucian LUNGOCI

spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri