37.4 C
Constanța
luni, 15 iulie 2024

Administrația Chițac: minte puțină, tâmpenie multă

spot_img

Trebuie citit

Printre multele prostii implementate, de trei ani încoace, de administrația condusă de sinistrul cetățean din Eforie Nord, Vergil Chițac, se numără câteva antologice.

Sigur, gurile rele pretind că TOATE proiectele, începute deodată și alandala, aparțin și au obținut finanțarea fostei administrații, conduse de Decebal Făgădău. Dar, dacă aveau greșeli, nimeni nu-i oprea pe cei noi să le îndrepte sau măcar să le denunțe public. În loc de astea, Chițac și le-a asumat cu făloșenie, chiar și pe cele pe care le critica și le desființa, electoral, în campanie.

Cea mai gravă e desigur începerea ÎN ACELAȘI TIMP, DAR FĂRĂ SĂ AIBĂ FORȚA DE MUNCĂ NECESARĂ, a tuturor șantierelor din oraș. Unii ar spune că, dacă nu le începea pe toate, se pierdeau bani. Dar și dacă nu le încheie la timp, pierde! Dar asta e o imagine generală. Or, diavolul viețuiește în detalii.

Una „ușoară”: platformele stațiilor de autobuz de pe același Lăpușneanu, rămase nebetonate, după luni de zile. „Perla” e însă cea de vizavi de Satul de Vacanță, unde plaforma (a se citi groapa) e… pe banda a doua, pentru că pe prima bandă e adăpostul metalic al stației, în loc să fie pe trotuar!? Priceless!!!

Alta ar fi banda continuă de pe bulevardul Lăpușneanu, de la gară și până la intrarea în stațiunea Mamaia. Cică asta era ideea de la bun început, din proiect: ”mobilitate urbană” – noțiune abstractă și perfect imbecilă – și DESCURAJAREA CIRCULAȚIEI CU MAȘINILE. Adică, dacă nu mai ai voie viraj la stânga, mai bine o lași acasă! Ați auzit o tâmpenie mai mare?!?

Pe cale de consecință, pentru a nu mai putea vira pe nicio stradă la stînga, când vii dinspre gară – str. București (sens giratoriu VITAL, desființat, vezi foto!), Poporului, Eremia Movilă, Delavrancea, Hașdeu, Heracleea, Capidava, Suceava!, Dispensarului spre Cireșica – de trebuie să te duci până la sensul giratoriu aiurit tot de Chițac la Păpădie, și nici nu mai poți să intri sau să ieși la City Mall, din Lăpușneanu, s-au DESFIINȚAT SENSURILE GIRATORII!?! Jucași-o p-asta.

Însă cea mai gravă și periculoasă inițiativă a fost și este DESFIINȚAREA „INSULELOR” REFUGIU, de la trecerile de pietoni. Ele aveau rolul de a facilita traversarea, în siguranță, dar și de a separa sensurile – nu trebuia să oprești mașina, dacă pietonul traversa pe celălalt sens, până la refugiul din centrul bulevardului. Unde se mai asigura de mașini o dată! Un singur exemplu: cele de la Universitatea Șaguna și Școala Gimnazială Spectrum (vezi foto) au devenit iar super periculoase pentru pietoni, în special pentru copii!

Dacă mai vreți exemple de minte puțină și prostie multă, e suficient să vă uitați în jur, în tot orașul, începând cu intersecțiile grele, lăsate neasfaltate: Lăpușneanu cu I.C. Brătianu, Casa de Cultură și Trocadero. Dar o să mai revenim și noi, cu alte exemple. Că timp mai e: dezastrul declanșat de Chițac va mai dura cel puțin doi ani, și după ce el va deveni primar de tristă amintire.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri