7.4 C
Constanța
vineri, 27 ianuarie 2023

Lungoci:  GRATUITATEA transportului, singura soluție pentru ca fiecare copil să aibă acces la educație!

spot_img

Trebuie citit

Așa după cum a constatat Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța, în “România Educată”’ a lui Klaus Iohannis, Ligia Deca – pupila prezidențială din fruntea ministerului de resort –  vrea să îngrădească accesul egal la învățătură pentru toți elevii.

“Aici se va ajunge dacă, așa după cum prevede noul proiect de Lege a Educație, elevii care învață în altă localitate decât cea unde locuiesc vor trebui să plătească mai întâi abonamentele de transport și apoi să primească banii înapoi în baza carnetului de elev.

Modificarea referitoare la transportului elevilor- DECONTARE ÎN LOC GRATUITATE- va mai avea un efect nefast asupra sistemului de învățământ: abandonul școlar! Fenomen amplificat de criza economică traversată de familiile cu posibilități materiale reduse.  

Dacă aceste familii nu vor avea banii necesari achiziționării abonamentelor de transport, le va trimite Ligia Deca sumele aferente? Dacă decontul implică un prag maximal de decontare, urmând ca elevii să plătească o diferență și nu vor avea această sumă, va achita ministra Educație banii necesari?

Sunt convins că nu se va întâmpla așa ceva și că GRATUITATEA pentru transportul în comun este singura soluție pentru ca fiecare copil să aibă acces la educație!

Într-o adevărată Românie Educată, legea trebuie să garanteze că elevii nu vor scoate niciun ban din buzunar pentru a putea ajunge la școală!”, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri