22.4 C
Constanța
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Revenirea la o piață reglementată, cea mai bună soluție pentru combaterea speculei și pentru protejarea românilor

spot_img

Trebuie citit

De la momentul la care semnele crizei energetice au fost evidente, social-democrații au susținut revenirea la o piață reglementată, pentru o durată limitată de timp. Este cea mai bună soluție pentru combaterea speculei și, nu în ultimul rând, pentru protejarea românilor și a economiei naționale.

Partenerii de Coaliție au avut altă viziune. Urmarea? Cetățenii nu au certitudinea să vor putea acoperii costurile aferente facturilor la energiei.

Vom propune în Coaliție rediscutarea propunerii noastre inițiale pentru reglementarea pieței de energie. Dorim acest lucru pentru că este momentul să se pună capăt tranzacțiilor speculative, iar operatorii serioși din acest sector să poată funcționa eficient în condiții comerciale predictibile. Cu atât mai mult cu cât mai multe companii din acest domeniu și-au manifestat deschiderea către o formulă de reglementare a pieței pe o durată determinată, care să asigure stabilitatea prețurilor de tranzacționare.

Totodată, vom reveni cu propunerea făcută încă din ianuarie 2022, cu privire la utilizarea banilor europeni pentru acordarea de vouchere de energie pentru consumatorii vulnerabili! Se evită astfel procedurile birocratice și se poate asigura o protecție reală pentru această categorie!

În condițiile în care reprezentanții Comisiei Europene intenționează să introducă un mecanism de plafonare a prețurilor la gaze naturale la nivelul întregii Uniuni, considerăm că prioritatea momentului este finalizarea mecanismului de reglementare a pieței de energie și de acordare de vouchere consumatorilor vulnerabili.

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri