1.4 C
Constanța
joi, 30 noiembrie 2023

România nu ar fi fost nevoită să dispună suspendarea importurilor din Ucraina, dacă reprezentanții Comisiei ar fi alocat compensări pe măsură!

spot_img

Trebuie citit

Se pare că de la Bruxelles realitățile se văd deformat! Așa după cum le privesc și unii europarlamentari în viziunea cărora statele care interzic importul de cereale din Ucraina îl ajută pe Putin. Nimic mai fals în această afirmație, cu atât mai mult cu cât România a sprijinit substanțial Ucraina în urma invaziei rusești!

O dezinformarea cruntă în condițiile în care România a ajutat Ucraina să exporte peste jumătate din producția proprie de cereale, asigurând culoare rutiere, fluviale și navale pentru tranzitul acestor mărfuri!

Un neadevăr jenant când acești europarlamentari nu au habar de fluxurile de refugiați către statele care au graniță comună cu Ucraina, așa cum are și România!

Unde erau oare acești euro-deputații când PSD solicita țărilor UE să fie solidare cu statele membre aflate în prima linie, la granița cu Ucraina? Și care le-au fost discursurile de susținere atunci când României nu i-a fost permis accesul în spațiul Schengen?

Dacă nu cunosc niște realități evidente, îmi permit să îi anunț:

– România a susținut tot timpul Ucraina, iar suspendarea importurilor nu implică deloc suspendarea tranzitului acestor mărfuri.

România nu ar fi fost nevoită să dispună suspendarea temporară a importurilor din Ucraina, dacă reprezentanții Comisiei ar fi alocat compensări pe măsura pierderilor suferite de fermierii noștri.

PSD consideră că România trebuie să suspende, temporar, importul de produse agro-alimentare din Ucraina, cel puțin până când statele membre afectate ajung la o soluție cu reprezentanții Comisiei Europene și cu partea ucraineană.

Soluția cea mai simplă este ca tirurile din Ucraina să fie sigilate la intrarea în România și să aibă sigiliul intact la ieșirea din țară. Astfel, vor continua ca și până acum fluxurile de tranzit.

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri