25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Dezincriminarea canabisului mai așteaptă

spot_img

Trebuie citit

Guvernul israelian a retras miercuri un proiect de lege care prevedea dezincriminarea marijuanei în scop recreativ, după ce liderul partidului islamist Ra’am, Mansour Abbas, a cerut o examinare suplimentară a problemei.

În timpul sesiunii plenare din Knesset, Mansour Abbas a declarat: „Vrem să examinăm implicațiile legii asupra societății însăși. Suntem împotriva consumului de canabis, dar împreună cu întregul guvern vom discuta această problemă.”
„Mansour, tu ești adevăratul prim-ministru. Bravo ție”, i-au strigat parlamentarii Likud din opoziție.


Legea prevedea nediscriminarea privind autoconsumul de canabis într-un loc privat


Proiectul de lege al lui Haskel ar permite israelienilor să obțină până la 50 de grame de marijuana și să cultive până la 15 plante pentru uz personal.
Oricine ar deține mai mult decât această cantitate de marijuana ar fi pasibil de o amendă de 2.000 de shekeli (peste 500 de euro). Consumul de marijuana în public rămâne interzis, iar cei care încalcă legea riscă o amendă de 500 de shekeli.
Proiectul de lege a fost aprobat duminică de Comitetul ministerial pentru legislație, ceea ce îi conferă sprijinul guvernului.
Dar partidul Ra’am a declarat că se opune consumului de marijuana din „motive religioase”.
Coaliția deține o majoritate extrem de subțire în Knesset, cu o capacitate limitată de a face să avanseze legislația fără sprijinul lui Ra’am.

Anima News

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri