0.4 C
Constanța
sâmbătă, 28 ianuarie 2023

Consilierii locali au scăpat Constanța de o pagubă de 15 milioane euro

spot_img

Trebuie citit

Consilierii locali nu au votat proiectul de hotărâre prin care erau chemați să fie de acord sau nu cu exercitarea dreptului de preempțiune referitor la un teren de 7 de hectare care aparține omului de afaceri Grigore Comănescu (a nu se confunda cu Gabriel Comănescu, de la GSP).

Proiectul a primit aviz nefavorabil în două comisii de specialitate, iar în plen s-au consemnat un vot pentru, unul împotrivă, restul fiind abțineri.

Reprezentanta companiei care deține terenul le-a explicat consilierilor locali, foarte clar, că acest drept de preempțiune a expirat și că există un contract de vânzare – cumpărare pentru suma de 15 milioane de euro, atrăgând atenție asupra confuziei dintre drept de preempțiune și expropriere.

Foarte trist în această ședință a fost modul în care a fost condusă de aparatul de specialitate. La un moment dat, reprezentanții primarului au cerut consilierilor să modifice proiectul de hotărâre, dar niciunul nu a dorit să o facă. S-a ajuns la un blocaj. Pur și simplu nu au mai știut ce să facă. Soluția a fost să se roage pur și simplu de viceprimarul Rusu să formuleze amendamentul, în condițiile în care acesta deja refuzase. A făcut-o în cele din urmă, dar amendamentele nu au trecut. Alt impas. În cele din urmă, s-a votat proiectul inițial, fără amendament.

Mai multe detalii, AICI.

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri