29.4 C
Constanța
luni, 15 aprilie 2024

La cald, despre fierbintea alianță PSD PNL

spot_img

Trebuie citit

Partidele vechi, PSD și PNL, își văd amenințate pozițiile de putere de către partidele noi, contestatare: USR și AUR. Drept pentru care au lăsat adversitatea la o parte, au făcut armistițiu pentru a împiedica partidele noi să consolideze un picior de pod pe harta puterii. E un subiect general, întîlnit în toată Europa.

Și peste tot arma de propagandă a partidelor vechi prin care își demonizează adversarii noi este, vezi Doamne, “extremismul”. Da, da. Cum să nu. Și marmota învelea ciocolata în foi rupte din 1984.

Participarea pe liste comune PSD PNL va dezamăgi, înfuria, scîrbi și în general produce o serie de emoții negative în rîndul unora din alegătorii celor două partide vechi.

Unii pesediști vor fi supărați, atît la nivel de alegători, cît și de activiști, că trebuie să colaboreze cu dușmanul care i-a tăvălit ani de zile cu apelative absolut scabroase, gen Ciumă și Muie. Unii vor sta acasă, dezamăgiți. Alții, de-ai dracu’, vor vota furioși cu AUR. Na, să vă intre apă în cizme, mama voastră…

În oglindă, unii peneliști vor fi la fel de supărați, și alegători, și activiști, că trebuie să pactizeze cu dușmanul primitiv și medieval pe care l-au scuipat cu multă agresivitate în ultimii zece ani de zile. Unii vor sta acasă, dezamăgiți. Alții, de-ai dracu’, vor vota furioși cu USR. Poate chiar cu AUR. Na, să vă intre apă în cizme, mama voastră…

Sînt județe unde dușmănia între organizațiile locale PSD și PNL atinge niveluri de legendă, demne de Othello și de Iliada și de manele. Cîntă, zeiță, mînia ce-aprinse pe Prefect Peneleanu…

La PSD e pe cale să se întîmple a nu știu cîta oară dramoleta “Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești”.

Este cel puțin a treia sau a patra oară cînd PSD întinde o mînă de ajutor politic și scoate din rahat PNL. Un partid de primitivi și de medievali și de inculți și de știrbi și de mahala ineptă care ajută nobilii aroganți și scîrboși și disprețuitori.

După ce îi ajută, PSD este martorul scenei “înjunghie-mă pe la spate, da’ s-o bagi adînc”. Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești. Cei pe care i-ai ajutat, după ce își revin politic, te calcă în picioare fără pic de greață. Puie Monta. Ciuma Roșie. Dracnia la pușcărie. PSD să dispară de pe fața pămîntului.

Și cîte și mai cîte, proferate cu aer savant de Iohannis, de Blaga, de restul pediștilor anti-pesediști, de Rareș Bogdan, de toți savanții peneliști care au fiecare o explicație de ce PSD trebuie musai, dar musai, în 30 de zile, să fie șters de pe fața pămîntului.

Acuma se va întîmpla, evident, la fel.

Dacă PSD nu întindea o mînă de ajutor PNL, liberalii riscau să fie pe locul patru la europarlamentare, chiar și sub useriști.

N-a fost așa. Domnu’ Goe liberalu’ a fost salvat din nou, deși n-o merita. Pesediștii le-au dat acces la primari. I-au ascuns sub pulpana listelor comune. Doar-doar să nu se vadă în ce hal de decădere politică a ajuns acest partid, al treilea din seria de partide prezidențiale anti-pesediste, PNȚ-CD, PD, PNL, care s-au dus în cap odată cu președintele anti-pesedist al respectivelor vremuri: Constantinescu, Băsescu, acum Iohannis.

Să-i vezi pe pesediști prin vară, cînd vor începe să cîrîie aroganții de liberali pretenții de control total al puterii, cum vor fi din ce în ce cu mai buza umflată. Și din ce în ce mai des călcați de DNA. Și din ce în ce mai fraieriți de forțele binelui și ale progresului. Iar și-o vor fura.

Și-o merită. Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești. E a nu știu cîta oară cînd sînt păcăliți fix la fel. Ca în bancul cu ursul: mă, ție chiar îți place.

Românii merită tot ce e mai bun. Pesediștii merită tot ce e mai bun. Ghinion.

Mirel PALADA

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri